Noul cybertruck de la Tesla

0
1510

După ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit cybertruck – un vehicul inspirat post-apocaliptic, fabricat din oțel laminat la rece – au existat multe speculații privind dimensiunile acestuia odată ajuns pe piață, informează TechCrunch.

Producția Cybertruck este încă departe. Nu există încă nici o fabrică care să construiască camionul electric. Cu toate acestea, Musk a oferit unele clarificări sâmbătă cu privire la dimensiunea sa. Într-un tweet, Musk a scris „Am revizuit design cu Franz aseară. Chiar și 3% mai mic este prea mic. Va fi cam aceeași dimensiune. Probabil că vom face la un moment dat o camionetă mai mică și strânsă. ” (Musk se referea la creierul de design al lui Tesla, Franz von Holzhausen. Și presupunem că Musk ar fi vrut să scrie camionul „light” nu „strâns”).

Schimbarea este importantă de remarcat, deoarece el i-a spus lui Jay Leno că vehiculul este de fapt cu 5% mai mare, potrivit unui videoclip teaser care promovează un episod care va urma din „Garajul lui Jay Leno”, care va fi transmis miercuri pe CNBC. „Dacă luăm toate proporțiile și le scădem cu 5%”, a spus Leno, adăugând ulterior „trebuie să se încadreze într-un garaj normal.

Musk a spus anterior că compania poate reduce lățimea cybertruck cu un inch și „poate reduce lungimea cu 6 plus inches fără a pierde din utilitate sau estetică”.

Tesla nu a distribuit dimensiunile vehiculului. Și TechCrunch nu a reușit să aducă o bandă de măsurare la lansare.

În ultimele două luni, Musk a oferit alte câteva actualizări în jurul cybertruck-ului prin Twitter, menționând că compania crește călătoriile cu suspensii de aer dinamice pentru o mai bună off-road și că „va pluti pentru un timp”, afirmație pentru care nu a adus o explicați mai departe.

Tesla a spus că va oferi trei variante de cybertruck. Cea mai ieftină versiune, un singur model cu motor și tracțiune cu roți din spate, va costa 39.900 de dolari, are o capacitate de remorcare de 7.500 de lire sterline și o distanță de peste 250 de mile, conform specificațiilor de pe site-ul său. Versiunea de mijloc va fi o tracțiune integrală cu două motoare, va avea o capacitate de remorcare de peste 10.000 de kilograme și va putea parcurge peste 300 de mile cu o singură încărcare. Modelul AWD cu motor dublu are un preț de 49.900 USD.

A treia versiune va avea trei motoare electrice și tracțiune integrală, o capacitate de remorcare de 14.000 de lire sterline și o autonomie a bateriei de peste 500 de mile. Această versiune, cunoscută sub numele de „tri motor”, are un preț de 69.900 USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here