500 de milioane de dolari în artă au dispărut precum și informatorul

0
1211
500 de milioane de dolari în artă au dispărut precum și informatorul

Un detectiv care încearcă să rezolve cel mai mare jaf de artă din lume are o problemă: contactul său cheie a dispărut – ceea ce înseamnă că o valoare estimată de 500 de milioane de dolari în artă – artă ce poartă nume precum Vermeer, Rembrandt, Degas și Manet- s-a evaporat, relatează The Guardian.
Detectivul, Charles Hill, este unul dintre numeroșii detectivi care încearcă să recupereze arta furată dintr-un muzeu din Boston în 1990. Furtul a generat numeroase cărți, documentare, podcast-uri, o ofertă de recompensă de 10 milioane de dolari și chiar a parodie în Simpson.

Hill, care crede că arta a fost mutată în Irlanda, spune că a reușit să se conecteze cu Martin Foley, alias Viper, un fost condamnat cu conexiuni în violența bandelor politice irlandeze de acum 50 de ani.

Hill spune că Foley a ajutat la relaxarea negocierilor cu membrii bandei de jafuri în 2019. Dar, pe măsură ce discuțiile lor au devenit publice, Foley – care a fost căutat de poliție pentru impozite neplătite – s-a retras și a apărut un raport potrivit căruia bărbatul de 66 de ani a fost amenințat de alți membri ai bandelor. „Nu am niciun fel de dovezi serioase”, a recunoscut Hill pentru Bloomberg în iunie, în timp ce el a refuzat să lase un reporter care arăta date despre Foley: „Persoanele implicate în recuperarea acestui lucru nu sunt persoane pe care ai vrea să le prezinți mamei tale. vreau ca cineva să fie ucis. ”

Între timp, există un nou documentar despre anchetă numit The Billion Dollar Art Hunt. „Dacă cineva poate găsi aceste tablouri, Charley Hill poate”, spune prezentatorul John Wilson, jurnalist de la BBC. „Este încă convins că sunt în Irlanda și că este posibilă o înțelegere pentru a le returna”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here