69% dintre angajați spun că lucrul la domiciliu îmbunătățește sănătatea mintală

0
1577
69% dintre angajați spun că lucrul la domiciliu îmbunătățește sănătatea mintală

Astăzi, 69% dintre angajații spun că lucrul la domiciliu îmbunătățește sănătatea mentală. 90,4% dintre angajați consideră că orele de lucru flexibile pot ajuta sănătatea lor mentală. Aproape jumătate dintre angajați (46%) spun că nu simt că au sprijin suficient la locul de muncă. Acest lucru se aplică în mod specific sănătății lor mentale.

Un studiu separat realizat de FlexJobs, reiterează beneficiile. Munca acasă a devenit critică pentru unii angajați. Conform celui de-al optulea sondaj anual al FlexJobs, 73% dintre angajați consideră echilibrul dintre viața personală și viață profesională este un factor de frunte atunci când caută un nou loc de muncă.

De ce să lucrezi la domiciliu îmbunătățește sănătatea mintală

Conducerea prin volume mari de trafic folosește multă energie mentală, ceea ce poate duce la epuizarea angajaților, stres și tulburări de somn. 41% dintre cei chestionați au spus că stresul este principalul motiv pentru care caută opțiuni de lucru flexibile, cum ar fi lucrul de acasă.

Cercetarea confirmă importanța echilibrului dintre viața personală și viața profesională și importanța  angajatorilor de a oferi angajaților flexibilitatea să lucreze de acasă la oportunități pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale și a crea o forță de muncă satisfăcută.

Astăzi, unii angajați prioritizează munca din opțiunile acasă atunci când își caută un loc de muncă. Deci, luați în considerare importanța pentru angajatori și întreprinderile mici. Oferiți aceste oportunități pentru a atrage talentul și a-l păstra.

Pe o piață a muncii strânsă, companiile nu își pot permite să ignore valoarea pe care o au angajații în ceea ce privește opțiunile de muncă flexibile, dar liderii nu pot, de asemenea, să renunțe la impactul real pe care îl are flexibilitatea asupra productivității și ratelor de retenție ale angajaților lor.

Lucrul de acasă ca un stimulent pentru recrutare

Piața de locuri de muncă flexibilă este în prezent foarte robustă, astfel că solicitanții de locuri de muncă flexibili se simt, de asemenea, împuterniciți să caute locuri de muncă mai compatibile cu viața lor. De fapt, 80% dintre solicitanții de locuri de muncă spun că sunt încrezători în perspectivele lor flexibile de muncă.

Sondajul arată, de asemenea, importanța acordării angajatorilor sprijin suplimentar pentru sănătate. De exemplu, 49% dintre respondenți au declarat că nu consideră că au suficient sprijin pentru sănătatea lor mentală la locul de muncă. Și 91,7% dintre angajați consideră că ar trebui să existe mai multe servicii care să ofere sprijin pentru sănătatea mintală.

Luați în considerare principalele abordări ale cercetării, care vizează rolul pe care îl joacă acordurile de lucru în bunăstarea mentală a angajaților. Angajatorii care oferă personalului mai multă libertate și flexibilitate în locul în care și când lucrează, îmbunătățesc echilibrul muncă-viață între lucrători. Deci, gândiți-vă să oferiți aranjamente flexibile de lucru. Angajatorii pot contribui la îmbunătățirea sănătății mintale a personalului în acest sens. Ulterior, angajatorii sunt mai susceptibili să atragă talente pentru a solicita locuri de muncă la compania lor. Și acest lucru ajută la menținerea unei forțe de muncă loiale și mulțumite.