Acțiunile Netflix scad vertiginos cu 46 %

0
2879
Acțiunile Netflix scad vertiginos cu 46 %

Netflix se confruntă în ultima vreme cu o situați dramatică ce a dus las scăderi considerabile de la începutul cestui an și până în prezent în contextul acțiunilor pe Nasdaq. Scăderea de 46% cu care se confruntă gigantul, se pare că a pornit din cauza pierderilor neașteptate de utilizatori.

Gigantul de streaming video părea ca la începutul lunii iulie își va bate propriul record, dar lucrurile în loc să atingă apogeul dorit s-au înrăutățit din ce în ce mai rău. O pierdere neașteptată s-a produs la nivelul numărului de utilizatori care au scăzut drastic , în special pe partea SUA. Pe lângă acest lucru, rata țintă de utilizatori pentru trimestru doi nu a fost atinsă, lucru ce a dus la o prăbușire a acțiunilor companiei și a determinat cea mai lungă perioadă de scădere pe bursă în ultimii 5 ani. Totodată, cel mai popular show de pe platformă, The Office, a fost scos de către NBC de pe Netflix, lucru ce a dezamăgit utilizatorii

Un alt factor care a dus la scăderi mari în cadrul companiei de streaming video a fost creșterea fulminantă a competiției pe acest sector. Astfel, companiile media gigant precum: Apple, Dinsey, NBC, au hotărât să își lanseze propriile platforme de streaming.

Toți acești factori au dus la pierderea credibilității și a încrederii în acțiunile Netflix de care compania  se bucura în ochii analiștilor de pe Wall Street.

Unul dintre analiștii care și-au spus vehement opinia este Kannan Venkateshwar, analist britanic de la Barclays, care a declarat cî acțiunile Netflix au prețuri foarte ridicate, ținând cont de noua evaluare și că Netflix ar avea nevoie de milioane de noi utilizatori pentru reconsolidare, noi utilizatori pe care nu îi poate obține.