Adrian Oroș: Mulți producători și procesatori au stocuri foarte mari. S-a schimbat comportamentul de cumpărare

0
969
Adrian Oroș: Mulți producători și procesatori au stocuri foarte mari. S-a schimbat comportamentul de cumpărare

Ministrul agriculturii, Adrian Oroș, trage un semnal de alarmă asupra modificării comportamentului de consum al românilor care a dus la un dezechilibru privind stocurile producătorilor și procesatorilor din industria alimentară.

Conform ministrului, producătorii și procesatorii din industria alimentară au acumulat stocuri prea mari de alimente, iar printre cei mai afectați din producție sunt producătorii de lactate.

La început de pandemie, cererea pentru alimente a crescut peste noapte, iar producătorii au trebuit să lucreze la fac continu pentru a putea satisface cererea. Acum, când oamenii s-au aprovizionat chiar cu mai mult decât era necesar, au rămas foarte multe stocuri de alimente în special la lactate, carne de pui și vită, legume. În plus, această situație este accentuată și din cauza închiderii HoReCa.

Totodată, ministrul a tras semnale alarmante și asupra exportului de cereale care a crescut semnificativ, semn că anunțarea secetei globale a pus pe jar multe state. Conform organizațiilor mondiale, ușor, ușor din cauza secetei se va instala foametea.
Oroș a avertizat că pe fondul secetei, România va produce aproximativ 50 -60 % din producția de cereale de anul trecut, dar va fi suficient pentru acoperirea consumului intern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here