Alexei Navalny a fost transferat din închisoare în mod misterios

0
621

Liderul opoziției ruse închis, Alexei Navalny, a fost mutat dintr-o închisoare din Moscova într-o locație nedezvăluită, potrivit asistenților, care cred că ar fi putut fi trimis într-un lagăr de prizonieri. Avocatul lui Navalny, Vadim Kobzev, a ajuns la închisoarea din Moscova pentru a se întâlni cu clientul său, dar i sa spus că nu este acolo, relatează BBC . „Nu au spus nimănui unde este trimis”, a declarat pentru AFP avocata lui Navalny, Olga Mikhailova, care raportează că familia activistului anticorupție este, de asemenea, în întuneric. Activista pentru drepturile omului, Eva Merkacheva, crede că Navalny a fost dus într-o colonie penală. „Nu există alte opțiuni”, spune ea, potrivit BBC. Ea adaugă că măsura ar putea încălca legea, care aparent cere ca Navalny își va ispăși pedeapsa lângă capitală.

Având credit pentru timpul executat, Navalny a fost condamnat să execute mai mult de doi ani de închisoare luna trecută după ce oficialii l-au acuzat că a încălcat condițiile unei pedepse cu suspendare din 2014 pentru delapidare. Navalny a spus că nu a putut să se înregistreze cu oficialii închisorii, deoarece se afla în comă în Germania, recuperându-se după o otrăvire cu agent nervos legat oferită Serviciul Federal de Securitate al Rusiei .
Mulți lideri mondiali spun că acest caz este motivat politic. Liderii Uniunii Europene au cerut eliberarea imediată a lui Navalny joi, potrivit Reuters. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că „miniștrii de externe au ajuns la un acord politic pentru a impune măsuri restrictive împotriva celor responsabili de arestarea și condamnarea sa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here