Angajarea unui asistent

0
1772

Cum sa gasiti un asistent personal

Dupa ce ati decis sa aveti un asistent, gasirea celei potrivite poate fi o sarcina dificila. Aveti nevoie de cineva fiabil, profesionist si antrenor, dar uneori munca buna este greu de gasit. Iata cativa pasi de urmat pentru a va ajuta in cautarea unui asistent perfect:

Listati sarcinile pe care trebuie sa le faceti
Inainte de a cauta un asistent, trebuie sa va ganditi exact la ceea ce aveti nevoie de la asistentul pentru a face. Generalistii nu sunt intotdeauna la fel de eficienti ca specialistii.

De exemplu, un asistent care gestioneaza toate sarcinile aflate sub lumina soarelui poate sa nu fie la fel de eficace in ceea ce priveste sarcinile de social media, in special pentru ca nu este domeniul lor de expertiza. Daca obiectivul dvs. este de a va dezvolta social media, cineva cu aceasta specialitate va fi probabil o investitie mai buna.

Scrieti descrierea postului
Acum, daca aveti niste sarcini in minte, scrieti descrierea postului pentru a le prezenta candidatilor. Aflati ce trebuie sa faca, ce experienta ar trebui sa aiba si cate ore pe saptamana aveti nevoie sa lucreze. Fiti cinstit: sunt sarcinile ceva care poate fi ingrijit de o singura persoana? Este posibil sa descoperiti ca aveti nevoie de doua persoane separate pentru diferitele activitati pe care le aveti in descrierea postului.

Veniti cu bugetul
Urmatoarea etapa este imaginarea a cat va puteti permite. Asistentii se taxeaza in general pe ora. Aflati cate saptamani puteti petrece si apoi impartiti-le cu numarul de ore de care aveti nevoie sa lucreze. Aceasta matematica va va ajuta sa ajungeti la rata orara pe care o puteti gestiona. Exista asistenti care percep cateva bugete pe ora si altii care percep 25 de dolari si mai mult pentru serviciile lor. Obtineti ceea ce platiti in lumea asistentei. Introducerea simpla a datelor si alte sarcini usoare sunt cele pe care le puteti oferi unui asistent mai mic.

Porniti cautarea
In mod ideal, doriti sa efectuati toate lucrarile de la sol inainte de a incepe sa cautati in mod activ ajutor. O persoana nu va reusi intr-un rol daca nu aveti o intelegere a ceea ce aveti nevoie sa faca. Incepeti sa cautati asistenti in reteaua dvs. Asistentul dvs. nu trebuie sa fie tehnic cineva pe care il gasiti online. Poate ca copilul, nepoata, nepotul, vecinul, mama sau varul dvs. cauta o munca cu fractiune de norma si va pot ajuta.

Screening Candidati
Dupa ce ati obtinut o lista de potentiali candidati, revedeti-le experienta si acreditarile pentru a vedea daca acestea sunt potrivite. Poate doriti sa organizati un scurt interviu, deoarece veti colabora indeaproape cu ei. Un interviu va ofera un sentiment al personalitatii candidatilor pentru a vedea daca sunt cei pe care ii cautati.

Cuvantul final
Este intotdeauna bine sa luati pas cu pas procesul de angajare. Daca aduceti un contractant in mod intamplator, poate provoca mai multe probleme decat merita. Stabiliti sarcinile pe care trebuie sa le faceti, creati descrierea postului si angajati pe cineva dupa un proces de examinare.