Anul 2019 se termină tragic pentru TAROM – pierderi în valoare de 190 mil. lei. Ministrul transporturilor cere ajutor de 157 mil. euro

0
1195
Anul 2019 se termină tragic pentru TAROM – pierderi în valoare de 190 mil. lei. Ministrul transporturilor cere ajutor de 157 mil. euro

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat în mod public faptul că TAROM – Transporturile Aeriene Române, companie aeriană – va închide anul cu o pierdere de 190 mil. lei pentru anul 2019. În momentul actual, conform declarațiilor ministrului, în cont este disponibilă suma de 20 de milioane de euro, dar „Avem rate la Boeing. Avem în evaluare achiziția de ATR-uri, pentru că avem acel Memorandum semnat. E clar că avem nevoie de uniformizarea flotei”.

Lucian Bode aduce acuzații fostului manager, Mădălina Mezei, declarând că aceasta a semnat ca primarul în prima zi de mandat, iar procedura pentru achiziția de ATR-uri a început în momentul venirii acesteia.

Ministrul dorește să restructureze compania care necesită procese foarte clare- „Vorbim de 47 de milioane de euro ajutor de salvare şi de aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare.” – aceștia fiind bani de la bugetul de stat care trebuie să fie recuperați – , și se pare că, în cele spuse de ministru, acesta este un lucru cert, totul fiind discutat chiar și la Bruxelles.

Tot în cadrul restructurării, Lucian Bode a ajuns la concluzia că TAROM are nevoie neapărat de un manager privat pentru o bună dezvoltare a companiei – „Noi avem un singur obiectiv, să ținem această companie națională.”