Apelurile la boicotarea Zara răsună după ce designerul său principal a atacat modelul palestinian cu comentarii islamofobe

0
662
Apelurile la boicotarea Zara răsună după ce designerul său principal a atacat modelul palestinian cu comentarii islamofobe

Vanessa Perilman, designerul principal al gigantului spaniol de îmbrăcăminte Zara, a fost implicată în controverse după ce a făcut comentarii urâtoare împotriva Palestinei într-o conversație cu un model masculin care a expus apoi conversația pe rețelele sociale.

Perilman a apărat atrocitățile Israelului, punând vina acțiunile terorismului în Gaza asupra victimelor palestiniene. Ea a atacat și credința musulmană a modelului.

„Poate dacă poporul tău ar fi educat atunci nu ar arunca în aer spitalele și școlile pe care Israelul l-a ajutat să le plătească în Gaza”, i-a scris ea modelului masculin Qaher Harhash, care este din Ierusalimul de Est, ignorând faptul că atacurile brutale aeriene israeliene din luna trecută au ucis peste 250 de palestinieni.

„Cred că este amuzant că ești un model, deoarece în realitate, asta este împotriva a ceea ce crede credința musulmană și dacă ai ieși din dulap în orice țară musulmană, ai fi ucis cu pietre până la moarte”, a exclamat apoi.

După aceasta, mii de utilizatori au depus plângeri oficiale către Zara, dar marca a refuzat să ia măsuri și a răspuns cu un mesaj generic despre modul în care scuzele „spontane” ale lui Perilman au fost acceptate de Harhash.


Brandul l-a contactat pe Harhash, care a susținut că dorește ca acesta să posteze online scuzele lui Perilman, astfel încât problema să poată fi terminată.

Modelul a postat o parte din conversația lor online și din capturile de ecran se părea că Perilman era îngrijorată de pierderea locului de muncă și și-a cerut scuze pentru că și-a scos frustrarea asupra lui, spunând că oamenii îi urăsc pe evreii de pretutindeni și că s-a săturat să o audă.

Modelul a subliniat pe bună dreptate punctul în care Zara trebuie să recunoască formal islamofobia, care este adesea ignorată de societatea europeană, în ciuda faptului că musulmanii reprezintă o mare parte din baza lor de consumatori.

„Când anumiți designeri au spus lucruri antisemite, au fost concediați de la slujbele lor la case de lux [de modă” ”, și-a amintit el.

Harhash a dezvăluit apoi că, înainte de a dezactiva toate conturile ei de pe rețelele de socializare, Perilman a șters înregistrările și mesajele de ură pe care i le-a trimis.

„Mă întreb de ce cineva și-ar șterge mesajele înainte de a dezactiva dacă nu ar avea nimic de ascuns”, a spus el, susținând că ceea ce a ieșit din gura ei a fost mai rău decât, dacă nu echivalent, cu antisemitismul.

El a spus că o scuză înseamnă a recunoaște pe deplin durerea pe care ai provocat-o cuiva, dar Perilman, care i-a cerut să înțeleagă perspectiva israeliană, a folosit doar o formă de apărare. Astfel, el a refuzat să-i accepte scuzele, spunând că, dacă ea intră în căsuța de e-mail pentru a arunca comentarii pline de ură, nu există niciun motiv pentru el să accepte scuze care nici măcar nu erau autentice.

De atunci, modelul și-a chemat adepții să boicoteze marca folosind hashtagul #BoycottZara. Mișcarea s-a răspândit în toată lumea și mulți oameni, inclusiv cei din Pakistan, au răspuns la acest apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here