Apple News adaugă o secțiune de acoperire specială pentru urmărirea focarului de coronavirus

0
1041
Apple News adaugă o secțiune de acoperire specială pentru urmărirea focarului de coronavirus

Apple a lansat astăzi o secțiune dedicată în cadrul aplicației sale Apple News, care va ajuta cititorii să rămână la curent cu focarul de coronavirus. Acoperirea specială va include povești informative, bazate pe fapte de la editorii de renume, spune Apple, care sunt tratate de echipa de editori Apple News.

Lansarea secțiunii vine într-un moment în care platformele de socializare se luptă să domnească în dezinformare în jurul focarului de coronavirus, începând de la teoriile conspirației despre originile virusului până la medicamente false, preventivi și tratamente – inclusiv cele care sunt bizare ca băutul de înălbitor și multe altele . Facebook, Twitter și Google au lucrat cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a înlătura dezinformarea și a direcționa utilizatorii către resurse de încredere, dar informațiile inexacte și adesea periculoase continuă să se răspândească.

Cu Apple News, Apple are capacitatea de a ajunge la milioane de oameni prin intermediul aplicației încorporate pe dispozitivele iPhone, iPad și Mac. Pe desktop și pe mobil, utilizatorii vor vedea acum un banner în partea de sus a paginii de start Apple News (secțiunea „Astăzi”) direcționându-le către acoperirea specială de pe COVID-19.

Atunci când fac clic, utilizatorii sunt duși la un grup organizat de știri recente și alte informații, începând cu o listă cu cele mai recente titluri.

În prezent, aici sunt prezentate povești din The New York Times, NBC News și CNN, dar sunt utilizate și alte surse, deoarece sunt în altă parte în Apple News. Există, de asemenea, o hartă care arată răspândirea coronavirusului, un ghid pentru înțelegerea epidemiei (prin Ars Technica) și o secțiune despre „Sănătatea ta”, cu informații despre spălarea mâinilor, pe care dezinfectanții să le folosească, cum funcționează auto-carantina și Mai Mult.

În plus, utilizatorii pot urma subiectul „coronavirus” de pe Apple News pentru a fi avertizați la cele mai recente știri în orice moment, aplicația le reamintește utilizatorilor.

Nu este prima dată când Apple a lansat o secțiune specială de acoperire specială în aplicația Apple News. Face acest lucru în mod regulat pentru urmărirea acoperirii electorale în SUA, de exemplu. Cu toate acestea, este puțin târziu să introducem o astfel de caracteristică, având în vedere că toate celelalte platforme tehnologice majore au lansat deja propriile inițiative axate pe ghidarea utilizatorilor către resurse reale, de încredere în propriile aplicații.

Acestea fiind spuse, Apple News face mai mult decât să indice utilizatorii către site-uri precum CDC.gov sau WHO.int atunci când efectuează o căutare de informații despre coronavirus. Este curatarea conținutului dintr-o varietate de publicații de știri pentru a găsi cele mai importante povești.

Secțiunea specială este disponibilă astăzi pentru cititorii Apple News pe desktop și mobil.