Apple raportează vânzări record de Mac

0
1019
Apple raportează vânzări record de Mac

2020 este un an banner pentru Big Tech

În timp ce mulți numesc 2020 „cel mai rău an din istorie”, acesta devine cel mai bun înregistrat pentru marile companii de tehnologie.

Amazon, Apple, Facebook, Microsoft și Alphabet, compania mamă Google, au raportat vânzări și / sau profituri trimestriale record în această săptămână, relatează MarketWatch.

Apple a raportat venituri record de 64,7 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru fiscal din 2020, în ciuda încetinirii vânzărilor iPhone. CEO-ul Tim Cook a declarat că trecerea la lucru și învățare de acasă în timpul pandemiei a ajutat compania să vândă mai multe MacBook-uri și iMac-uri decât oricând. „Trecerea la munca la distanță și școala de acasă nu va reveni la normal”, a spus el, pentru USA Today. „Normalul va ajunge să fie ceva diferit”.

Amazon a raportat vânzări record și o creștere de 200% a profiturilor joi, conform New York Times, în timp ce Alphabet a înregistrat cel mai mare profit înregistrat vreodată, iar Facebook a raportat venituri record, în ciuda unui boicot publicitar la începutul verii. Microsoft a raportat un profit record marți.

Cele patru companii au avut un profit net combinat de 38 de miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv.

„Scena care se desfășoară în mod fundamental este că acești stalori tehnologici câștigă mai multă cotă de piață în fiecare zi”, spune pentru Times Times, Ives, director general de cercetare de acțiuni la Wedbush Securities. „Este A Tale of Two Cities pentru acest grup de companii de tehnologie și pentru toți ceilalți”. AP notează totuși că, având în vedere perspectivele companiilor încă foarte incerte, acțiunile Amazon, Apple și Facebook au scăzut la tranzacționarea după ore, în ciuda rezultatelor puternice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here