Apple și Google își unesc forțele în construirea unei aplicații pentru urmărirea persoanelor infectate cu Covid – 19

0
915
Apple și Google își unesc forțele în construirea unei aplicații pentru urmărirea persoanelor infectate cu Covid - 19

Săptămâna trecută, Apple și Google au anunțat un parteneriat care va permite în scurt timp utilizatorilor să opteze pentru un instrument de urmărire descentralizat, conceput pentru a ajuta la stabilirea dacă o persoană a intrat în contact cu cineva care a fost pozitiv pentru COVID-19, relatează techcrunch

Sistemul opt-in folosește Bluetooth pentru a transmite un identificator aleatoriu și anonim pe dispozitivele din apropiere. Un utilizator poate alege apoi să încarce datele sale anonimizate, care sunt apoi transmise către alte dispozitive. Dacă se găsește o potrivire în funcție de timpul petrecut și distanța dintre dispozitivele din apropiere, unui utilizator i se spune că ar fi putut fi expus unei persoane – a cărei identitate nu este împărtășită – cu virusul.

Este un sistem similar celui conceput de cercetătorii MIT, care folosește, de asemenea, Bluetooth pentru a informa anonim pe alții despre potențialele infecții. Sistemul, la fel ca noul efort al Apple și Google, evită utilizarea informațiilor despre locație.

Urmărirea contactelor s-a dovedit oarecum eficientă în unele părți ale lumii, ajutând autoritățile să înțeleagă hotspoturile de infecții. Însă grupurile de confidențialitate și experții în securitate sunt îngrijorați de faptul că confidențialitatea ar lua un loc în spate asupra drepturilor individuale ale oamenilor, în efortul de a conține răspândirea virusului. Apple și Google au spus că serviciul este orientat către confidențialitate. Sistemul nu utilizează date despre locație, identificatorii randomizați ai utilizatorului se schimbă la fiecare 15 minute pentru a împiedica urmărirea, iar toate datele colectate sunt procesate pe dispozitiv și nu lasă telefonul unui utilizator decât dacă aleg să îl partajeze.

Însă experții în securitate și confidențialitate au subliniat rapid posibilele defecte ale sistemului. Fostul tehnolog șef FTC, Ashkan Soltani, a avertizat despre falsele pozitive, dar și despre falsele negative. Moxie Marlinspike, fondatorul aplicației de mesagerie criptată Signal, și-a exprimat îngrijorarea că sistemul ar putea fi un abuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here