Arctic deschide o fabrică de electrocasnice în Dâmbovița – scopul este de a produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an

0
1312
Arctic deschide o fabrică de electrocasnice în Dâmbovița – scopul este de a produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an

Arctic este o companie de electrocasnice care își are originea în România, Găești, dar care a fost cumpărată de către grupul Arçelik în 2002, grup ce a investit enorm în tehnologia produselor Arctic, ajutând astfel Arctic să devenind lider pe piața de electrocasnice din România și în top în Europa.

Arctic a anunțat printr-un comunicat de presă că a investit 150 de milioane de euro în comuna Ulmi, județul Dâmbovița, pentru a crea o fabrică producătoare de mașini de spălat. Astfel, prin această investiție, compania Arctic pune la bătaie 1.400 de locuri de muncă în comuna Ulmi și își propune să producă 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

„Noua fabrică de mașini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producție de produse electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de țări”, a declarat Murat Büyükerk, CEO al Arctic.

Dorind să nu facă rabat de la tehnologie, fabrica Arctic din Ulmi o să dețină ultimele procese de automatizare apărute pe piață, funcționând după principiile Industry 4.01 – Conceptul Industry 4.0 se referă la cele mai noi tehnologii de inteligență artificială, de machine learning și tehnologii robotizate care pot crește productivitatea muncii cu 30%. De asemenea, 70% dintre operațiunile de producție se bazează pe sisteme autodeterminate și autogestionate, în timp ce controlul calității este complet automatizat în fabricile construite în acord cu principiile Industry 4.0.