Arizona isi pregateste camera de gazare

0
576
Arizona isi pregateste camera de gazare

Oficialii din Arizona achizitioneaza ingrediente pentru gazul letal utilizat in lagarele de exterminare naziste, inclusiv la Auschwitz, in speranta de a-l folosi pe detinutii condamnati la moarte.
Departamentul de corectii din Arizona a cheltuit mai mult de 2.000 de dolari pe ingrediente pentru a produce gazul letal cu cianura de hidrogen si a renovat, de asemenea, o camera de gazare la o inchisoare din Florenta, unde ar fi efectuate executiile, relateaza The Guardian.

Testele din august au evaluat operabilitatea si etanseitatea camerei, construita in 1949 si folosita ultima data in 1999, care este acum „gata operationala”. Statul inca intentioneaza sa efectueze injectii letale,, dupa ce a cheltuit 1,5 milioane de dolari pe pentobarbital in octombrie. Dar ideea este ca detinutii condamnati la moarte sa aleaga intre injectie letala sau gaz inainte de executarea lor, asa cum permite o lege de stat.

Detinutii ar fi legati de un scaun in camera de gaz. Cianura de sodiu va fi apoi aruncata in acid sulfuric sub scaun, creand gaz de cianura de hidrogen, cunoscut si sub numele de Zyklon B. Ultima persoana executata de gaz, talharul inarmat Walter LaGrand, a suferit o moarte „agonizanta” care a durat 18 minute in 1999, potrivit Tucson Citizen. Inainte de a cadea si a zvacnit cateva minute a avut greturi, tuse si senzatii de sufocare.

Statul controlat de republicani a oprit executiile de la injectia letala in 2014 a lui Joseph Wood, care a durat aproape doua ore si 15 injectii pentru a muri. Asasinii condamnati Clarence Dixon si Frank Atwood vor fi probabil urmatorii care vor fi executati.

Un avocat al lui Dixon denunta aceasta „intoarcere periculoasa in trecut”, conform Post, in timp ce un avocat al lui Atwood spune pentru The Guardian ca nici injectia letala si nici gazul letal nu sunt „durabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here