Bitcoin scade sub 10.000 USD din nou, în timp ce Congresul examinează Libra

0
1118
Bitcoin scade sub 10.000 USD din nou, în timp ce Congresul examinează Libra

Bitcoin a alunecat sub 10.000 de dolari la doar trei săptămâni după ce s-a autodepășit pentru prima dată în mai mult de un an, în timp ce legiuitorii americani au exprimat un scepticism profund viabilitatea criptomonedelor.

Cea mai mare monedă digitală a scăzut până la 12%, ceea ce a adus rutele de trei săptămâni la 25%. A fost tranzacționat pentru 9.591 USD începând cu 3 p.m. la New York, în scădere cu 25% față de nivelul maxim din iunie de 12.733 dolari. Ethereum și Litecoin au scăzut marți 13%.

Criptocurrențele au luat foc în timpul unui Comitet bancar din Senatul Statelor Unite care a auzit despre planul Facebook de a crea propriul simbol digital, cunoscut sub numele de Libra. Parlamentarii au comparat gigantul social media cu un copil care se joacă cu chibrituri și arde casa, l-au denigrat pentru că a încălcat în mod repetat confidențialitatea consumatorilor și au acuzat compania că a devalorizat discursul social și a polarizat America.

Criticile au subliniat modul în care regulatorii financiari inconfortabili rămân cu ideea ca monedele digitale să coexiste cu monedele fizice. În timp ce dezvăluirea inițială a Facebook despre Libra a fost văzută ca o contribuție la recentul miting Bitcoin, planurile gigantului social-media au reluat dezbaterea despre modul în care ar trebui reglementat cripto-ul.

Bitcoin este în continuare de două ori mai mare decât prețul cu care a început anul, având în jurul sau sub nivelul de 4.000 de dolari din ianuarie până în martie. A prins o ofertă în aprilie și a devenit parabolic, ajungând aproape la 14.000 de dolari până la sfârșitul lunii iunie. De atunci, s-a străduit să mențină acest impuls. Luni a scăzut rapid sub 10.000 USD, dar mișcarea de marți sub numărul rotund a durat mai mult.