Bonusul de 1.000 de dolari Facebook se aplică numai angajaților direcți cu normă întreagă care lucrează de acasă, nu și angajaților indirecți

0
950
Bonusul de 1.000 de dolari Facebook se aplică numai angajaților direcți cu normă întreagă care lucrează de acasă, nu și angajaților indirecți

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus într-o declarație internă la începutul acestei săptămâni că compania le va oferi angajaților direcți care lucrează de acasă în timpul pandemiei COVID-19 un bonus în bani de 1.000 USD. Dar, după cum a raportat prima dată Intercept, personalele care lucrează pentru Facebook prin firme de recurtare nu vor primi bonusul.

Când TechCrunch a întrebat Facebook de ce angajații indirect nu vor primi bonusul, un purtător de cuvânt al companiei a trimis o declarație similară cu cea pe care a acordat-o Interceptului, spunând că „1.000 de dolari sunt pentru angajații cu normă întreagă care lucrează de acasă. Pe angajații prin in de recrutare, îi trimitem acasă și îi plătim integral, chiar dacă nu pot lucra, ceea ce este mult mai semnificativ decât o singură plată. ”

BBC a raportat astăzi mai devreme că Zuckerberg a declarat într-un apel cu reporterii că lucrătorii contractuali vor primi și salariile complete, chiar dacă nu sunt în măsură să își îndeplinească toate sarcinile obișnuite. Dar Joe Rivano Barros, de la Agenția pentru Lucrători, care coordonează campaniile pentru grupuri de avocatură precum Gig Workers Rise și RAICES Texas, a declarat pentru publicație, „este minunat că îi lasă să lucreze de acasă, dar se pare că acesta este minimul pe care Facebook l-ar putea face. “

Facebook are aproximativ 15.000 de moderatori de conținut, care lucrează prin contractori terți. În apelul acoperit de BBC, Zuckerberg a spus că angajații cu normă întreagă din Facebook vor prelua deciziile cu privire la subiecte sensibile, inclusiv auto-vătămare și sinucidere, în parte pentru a reduce impactul asupra sănătății mintale a vizionării unui astfel de conținut și a adăugat că „Personal sunt îngrijorat de faptul că izolarea de persoanele aflate la domiciliu ar putea duce la mai multe depresii sau probleme de sănătate mintală și vreau să mă asigur că suntem în fața sprijinului comunității noastre.”

O parte din moderarea conținutului Facebook este realizată și de algoritmi, deși deficiențele filtrelor sale au fost evidențiate săptămâna aceasta, când o eroare a blocat partajarea conținutului coronavirus pe platformă, chiar și din surse noi legitime (postările au fost restaurate ulterior). Lucrătorii umani sunt încă esențiali pentru sistemul de moderare a conținutului Facebook.

Impactul conținutului de screening, inclusiv material violent sau perturbator, asupra moderatorilor umani a fost adus în atenție anul trecut, după un raport major al The Verge, din februarie 2019, cu privire la taxa de sănătate mintală experimentată de mulți antreprenori. Ulterior, Zuckerberg a declarat că compania se va angaja să plătească toți contractanții Facebook din SUA „un salariu care reflectă mai mult costurile locale ale vieții. Și pentru cei care examinează conținutul de pe site-ul nostru pentru a se asigura că acesta respectă standardele comunității noastre, vom merge și mai departe. O să le oferim un salariu de bază mai mare, beneficii suplimentare și programe mai suportabile, având în vedere natura locurilor de muncă. ”

Ca parte a răspunsului său la COVID-19, Facebook a mai spus că va plăti lucrătorilor contingenți care nu pot lucra decât la birou deoarece oamenii au primit ordin să lucreze de acasă, în urma unor măsuri similare din partea Microsoft și a altor companii.