Cărbuni pentru narghilea? Care sunt cele mai comune alegeri

0
167
Carbuni-narghilea-Ganesha

Cărbunii reprezintă un ingredient cheie de o importanță deosebită în ceea ce privește fumatul de narghilea. Acesta este motivul pentru care merită să oferi cât mai multă atenție alegerii cărbunilor pentru narghilea, întocmai pentru a beneficia de o experiență cât mai plăcută, asemanatoare fumatului de narghilea la o cafenea apreciată din București.

Înainte de toate, ar trebui să alegi mereu cărbuni de cea mai bună calitate, iar astfel experiența fumatului la narghilea va fi una deosebită.

Trebuie să ții cont neapărat de faptul că acești cărbuni pentru narghilea au capacitatea de a influența foarte mult gustul și mirosul aromei folosite la narghilea, motiv pentru care nu poți face o alegere oarecare. Iar dacă vrei să faci o alegere cât mai bună, în acest articol am pregătit câteva recomandări care sigur îți vor fi de ajutor:

Ce tipuri de cărbuni pentru narghilea există

Tipul cărbunilor pentru narghilea reprezintă un prim criteriu de care trebuie să ții cont atunci când faci această achiziție.

În primul rând, avem cărbunii naturali, ce sunt obținuți din coji de nucă de cocos. Aceștia reprezintă o alegere excelentă, dar va trebui să ții cont că există și alte tipuri de cărbuni din materie primă precum bambus, lemn de lămâi sau de portocal. Și aceste opțiuni merită luate în considerare, având o calitate cel puțin satisfăcătoare.

Cărbunii autoaprinzători reprezintă a doua categorie de cărbuni pentru narghilea. Principalul lor avantaj este capacitatea de aprindere rapidă, folosind o simplă brichetă, iar astfel nu este necesară folosirea unui arzător.

Este important să optezi pentru un tip de cărbuni realizați dintr-o singură materie primă, întocmai pentru ca gustul și aroma să fie cât mai puțin afectate. Iar în acest sens îți recomandăm cărbunii din cocos.

Forma cărbunilor

Un alt criteriu pe care îl poți folosi pentru achiziționarea cărbunilor pentru narghilea este forma acestora. Din acest punct de vedere, există cărbuni sub formă de cub, cărbuni dreptunghiulari precum și cărbuni semicirculari.

Alege forma cărbunilor ce se potrivește cel mai bine sistemului de încălzire folosit de narghileaua ta, dar totodată nu ar strica să pui în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei forme de cărbuni în parte.

Cărbunii sub formă de cub oferă o ardere uniformă, iar aceasta reprezintă cea mai comună alegere în rândul iubitorilor de narghilea. Mai mult decât atât, au o ardere lentă ce poate garanta o relaxare îndelungată precum și o experiență cât mai deosebită.

Cărbunii dreptunghiulari ard mai puțin, iar astfel dacă preferi mai degrabă sesiunile scurte de fumat, atunci ai putea opta pentru această formă a cărbunilor pentru narghilea.

În final, cărbunii pentru narghilea semicirculari sunt destul de rar folosiți, fiind o alegere potrivită doar pentru sistemele de încălzire Kaloud. Drept urmare, ai putea alege acest tip de cărbuni doar dacă și narghileaua pe care o folosești dispune de un astfel de sistem de încălzire.

Acestea sunt așadar cele mai comune alegeri în ceea ce privește cărbunii pentru narghilea. Drept urmare, ai putea avea și tu în vedere cărbunii recomandați în rândurile de mai sus. Nu uita însă că ar trebui să pui calitatea pe primul loc, întocmai pentru a nu afecta experiența fumatului de narghilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here