Care sunt băncile din România care percep cea mai mică dobândă anuală efectivă pentru un credit de nevoi personale

0
1370
Care sunt băncile din România care percep cea mai mică dobândă anuală efectivă pentru un credit de nevoi personale

ZF a realizat o analiză a băncilor din România care practică cea mai mică dobândă anuală efectivă (DAE) pentru un credit de nevoie personale. Trebuie menționat faptul că analiza a fost efectuată pe luna septembrie a anului curent, iar simulările au fost efectuate pentru un credit de nevoi personale cu o dobândă fixă pentru suma de 20.000 de lei pe o perioadă de 5 ani, fără a ține cont de veniturile lunare ale unei persoane.

Prima bancă care are cel mai mic DAE este CEC Bank, singura bancă a statului român care se află în top 10 bănci după active. DAE este de 10,4% pentru un astfel de credit. Această dobândă este variabilă, ea poate fluctua în funcție de timpul de credit ales, de salariul beneficiarului și de costurile asociate riscului.

A doua bancă este BCR, a doua bancă din piață. DAE practicat de BCR pentru un astfel de credit este de 10,74%. Această dobândă poate, de asemenea, fluctua între 7,49% și 17,51% în funcție de istoric, sumă, venit, perioadă, vârstă, etc.

A treia bancă OTP Bank România. Această bancă are o DAE de 11,23%. De asemenea, această dobândă poate lua valoarea minimă de 9,04% în condițiile perfecte de creditare.

A patra bancă este Garanti Bank. Aceasta practică o DAE de 11,71% pentru tipul de credit menționat mai sus, dar și valoarea aceste dobânzi este versatilă în funcție de diverse condiții.

A cincea în top, este banca Alpha Bank care are o DAE de 11,85%. Și acest DAE practicat de Alpha Bank este, de asemenea, versatilă.

A șasea bancă este Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România din punct de vedere al activelor. Aceasta practică o DAE de 12,39. La fel ca și celelalte, DAE variază în funcție de profilul fiecărui beneficiar.

A șaptea bancă este ING. Această bancă olandeză practică o DAE de 12,9% înc condițiile stipulate de această analiză. Valoarea minimă pe care o poate lua DAE la ING în funcție de profilul beneficiarului (precum încasarea salariului la ING) este de 9,58%.

A opta bancă BRD-SocGen. Aceasta practică o DAE de 14,3% care se poate modifica în funcție de profilul doritorului.

A noua bancă este Raiffeisen Bank, a cincea bancă de pe piață din punct de vedere al activelor. Aceasta are un DAE de 15,14% pentru cazul dat, dar care, de asemenea, este versatilă în funcție de beneficiar.

A zecea bancă este UniCredit. DAE practicată de această bancă în cazul dat este de 15,99%. Dobânda fixă minimă este de până la 8,99%, iar dobânda variabilă minimă este de 7,99%.