Care sunt cele mai cautate meserii in viitor?

0
2303
cele mai cautate meserii in viitor

Prezicerea celor mai bune locuri de munca pentru viitor necesita intelegerea faptului ca toate tipurile de variabile vor interactiona in moduri surprinzatoare si complexe. Multe dintre locurile de munca de maine vor fi probabil rezultatul progreselor stiintifice si tehnologice de astazi. Dar cele mai multe locuri de munca din viitor, probabil, inca nu exista si multe dintre ele nu au fost nici macar imaginate. De fapt, potrivit unei estimari, aproape doua treimi din studentii din gradinitele de astazi vor avea in cele din urma ocupatii care nu exista in prezent.

Desigur, multe dintre ocupatiile de astazi vor continua sa faca parte din viitor, dar vor suferi modificari la fel ca orice altceva. Si multe ocupatii se vor transforma in ceva cu totul nou – sau vor disparea cu totul. La urma urmei, multi dintre noi au o rezistenta fireasca la schimbare si incertitudine. S-ar putea sa ne simtim putin prea in siguranta sau confortabil cu status quo-ul.

1. Tehnician de energie solara

Ca si energia eoliana, energia solara va continua sa fie o parte importanta a tranzitiei omenirii catre un viitor cu energie curata. Costul energiei solare continua sa scada de la an la an, astfel incat devine mult mai accesibil pentru intreprinderi si proprietari de case. In orasele din intreaga lume, tehnicienii din domeniul energiei solare se bucura de un loc de munca stabil intr-o industrie in crestere, ceea ce face o diferenta pozitiva.

2. Asistentul practician

Din cauza unei imbatraniri si a unei populatii mai in varsta, sistemul de sanatate ar putea avea probleme in a tine pasul cu cresterea afluxului de pacienti. Multe regiuni ar putea prezenta lipsuri severe de medici. Vor avea nevoie de mai multi profesionisti din domeniul sanatatii non-medic cu capacitatea de a diagnostica si trata pacientii cu diferite afectiuni acute si cronice. Asistentii medicali inregistrati care obtin dreptul de invatamant superior la nivel de absolvent pot deveni asistenti medicali care sa ajute la umplerea acestui gol.

3. Software Developer

Computerele, robotii si dispozitivele mobile sunt inutile fara software-ul bine conceput, care da viata hardware-ului sofisticat pe care ruleaza. Pe masura ce Internetul creste si masinile devin mai inteligente si mai conectate la noi si la celalalt, nevoia de dezvoltatori de software talentati se va extinde. Dezvoltarea aplicatiilor mobile, in special, este considerata una dintre cele mai bune cariere pentru 2020 si dupa aceea. De fapt, se estimeaza ca aproape 1,2 milioane de locuri de munca totale vor fi disponibile in domeniul dezvoltarii de software in perioada 2016-2026.

4. Terapeut

Cu mai multi seniori in comunitatile noastre, nevoia de profesionisti in terapie va creste. Din 2016 pana in 2026, aproximativ 177 000 de locuri de munca ar putea deveni disponibile pentru terapeuti. O suplimentare de 147.000 de locuri de munca ar putea fi deschise pentru asistentii terapeutici. In 2016, salariul mediu pentru terapeuti a fost de 85.400 de dolari

5. Registered Nurse (RN)

In total, mai mult de doua milioane de locuri de munca ar trebui sa devina disponibile pentru RN intre 2016 si 2026. Acest numar nu ar trebui sa fie surprinzator avand in vedere cat de repede populatia in varsta creste in majoritatea regiunilor. Cu toate probabilitatile, RN-urile vor continua sa aiba o cerere mare pentru urmatoarele decenii, chiar daca rolurile lor se schimba putin datorita progreselor tehnologice si a descoperirilor medicale.