Care sunt cele mai mari companii de tehnologie din lume?

0
1620
technology

Tehnologia giganților a crescut în valoare de-a lungul ultimului deceniu, oferind consumatorilor un flux nesfârșit de produse noi inovatoare, continuu, unul după celălalt. Cu zece ani în urmă, am văzut aceste corporații masive, crescânde, ca eroi care vor lua tehnologia umană în era următoare. În zilele noastre, însă, aceste companii au reușit să fie încorporate în viața de zi cu zi, așa cum nu am fi putut anticipa.

1. APPLE (AAPL)

Un fapt interesant: fondatorul companiei – Steve Jobs – a fost concediat de fapt în 1985, când avea doar 30 de ani.

2. AMAZON (AMZN)

Fapt interesant: Amazon.com a fost aproape numit Cadabra.com, dar a fost schimbat atunci când un avocat îl spunea „cadavru”.

3. FACEBOOK (FB)

Un fapt interesant: În doar o lună de formare, peste jumătate din populația studenților din Harvard se angajase deja pentru platformă.

4. Alphabet (GOOG)

Un fapt interesant: În timp ce cei doi fondatori erau studenți la Stanford, au avut deja un proiect de căutare numit BACKRUB, care a fost găzduit pe serverele universității timp de peste un an.

5. Microsoft (MSFT)

Fapt interesant: Microsoft (NASDAQ: MSFT) a executat nouă divizări de acțiuni de la publicare.

6. TWITTER (TWTR)

Fapt interesant: Această rețea social media extrem de populară a fost aproape numită Friendstalker în loc de Twitter.

7. ALIBABA (BABA)

Interesant: Fondatorul, Jack Ma, a predat cursuri de limba engleza timp de 5 ani la o universitate unde castiga doar 12 dolari – 15 dolari pe luna.

8. NETFLIX (NFLX)

Fapt interesant: Salariul de plecare pentru majoritatea locurilor de muncă de la Netflix, ca și pozițiile din centrele de apel, este de 18,00 doalri pe oră.

9. PAYPAL (PYPL)

Un fapt interesant: această companie a fost de fapt votată drept una dintre cele mai proaste idei de afaceri din 1999.

10. TESLA (TSLA)

Un fapt interesant: fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, a pus 70 de milioane de dolari din proprii sai bani.

11. SAMSUNG

Un fapt interesant: Unitatea de construcție a Samsung a construit cea mai înaltă clădire de pe Pământ – Burj Khalifa din Dubai.

12. SALESFORCE (CRM)

Interesul interesant: Salesforce a creat primul magazin de aplicații înainte de Apple, înregistrând chiar și numele cu 3 ani înainte de gigantul iTunes.

13. LinkedIn (achiziționat de Microsoft)

Fapt interesant: probabilitatea ca profilul dvs. Linkedin să fie vizionat este de 11 ori mai mare dacă aveți o imagine de profil.

14. UBER

Un fapt interesant: această companie a oferit odată UberKITTENS, care a permis cățătprilor din multe orașe din SUA să aibă opțiunea de a cumpăra timp cu pisici reale în seturi de 15 minute.

15. Airbnb

Fapt interesant: Chiar dacă este cel mai mare furnizor de cazare din lume, Airbnb nu deține proprietăți imobiliare.

16. DropBox Inc.

Fapt interesant: Proiectul a fost lansat accidental – când Drew Houston a găsit o soluție personală rapidă atunci când uita driverele sale USB cu date importante salvate pe ele.

17. SLACK

Fapt interesant: Fondatorul Slack Technologies a fondat, de asemenea, și Flickr.