Ce se afla in spatele problemelor economice din Italia?

0
1625

Controversa privind planurile de cheltuieli ale guvernului italian a condus la continuarea starii de conflict pe pietele financiare. Bugetul stabilit de guvernul de coalitie al tarii luna trecuta-care implica cheltuieli mai mari decat se planificase anterior-a redus deja pretul actiunilor italiene si a dat peste cap valoarea euro.

Costul imprumuturilor guvernamentale pentru Italia, reprezentat de randamentul sau de rata dobanzii pe obligatiunile sale (datoria emisa de guvernul italian) a crescut, demonstrant ca investitorii se agita. Pietele sunt ingrijorate de faptul ca planurile guvernului inseamna ca tara se indreapta spre o situatie de opozitie cu Comisia Europeana.

De ce se afla situatia financiara a guvernului italian in raza stirilor nationale si internationale?

            Guvernul care a preluat mandatul dupa alegerile din luna martie a acestui an vrea sa fie in masura sa realizeze promisiunile privind cheltuielile de campanie. Pentru a face acest lucru trebuie sa imprumute mai mult decat predecesorul sau a planificat initial.

Ambitiile guvernului de a cheltui mai mult se situeaza pe fundalul sobru al inregistrarii insuficiente a cresterii economice a Italiei.

Determinarea de a respecta promisiunile electorale si alte aspecte au ridicat anumite semne de intrebare cu privire la durabilitatea datoriilor tarii.

Ce anume doresc sa faca?

            Planul trimis Comisiei Europene de catre ultimul guvern a avut in vedere imprumutul in acest an echivalent cu 1,6% din venitul national anual (PIB), scazand la 0,9% si la 0,2% in urmatorii doi ani.

Acesta ar fi un buget echilibrat pana la sfarsitul deceniului.