Cea mai lentă creștere economică pentru Marea Britanie din ultimul deceniu

0
456
economie marea britanie

Din 2012 Marea Britanie nu a mai înregistrat o creștere eocnomica atât de lentă.

Creștere de doar 1,4%

Creșterea în acest an a fost de 1,4%, în scădere de la 1,8% în 2017 și cea mai slabă rată din 2012, a afirmat Oficiul pentru Statistică Națională (ONS). Balamata este  producția de automobile pentru încetinire, printre alți factori.

Conform ONS, creșterea trimestrială a încetinit și a scăzut la 0,2% în cele trei luni până în decembrie – de la 0,6% în cele trei luni până în septembrie. Cu toate acestea, cancelarul Philip Hammond a declarat că datele arată că economia a rămas fundamental puternică și că nu a prevăzut o recesiune.

Șeful PIB-ului la ONS Rob Kent-Smith a spus că PIB-ul a încetinit în ultimele trei luni ale anului, odată cu producția de mașini și produse din oțel, înregistrând scăderi abrupte, iar construcția a scăzut, de asemenea. Cu toate acestea, serviciile au continuat să crească odată cu sectorul sănătății, consultanții în management și IT se descurcă bine.

Conform estimărilor ONS, PIB-ul a scăzut în decembrie cu 0,4%. Această a inclus o scădere a activității de servicii, care se estimează că au scăzut cu 0,2% pe lună.

Aceasta este singură dată din 2012, când serviciile, construcțiile și producția au scăzut.

Este de vină Brexit?

Tej Parikh, economist senior al Institutului de Directori, a declarat că incertitudinea continuă în jurul lui Brexit este principalul suspect din spatele unei activități economice mai slabe.

În prezent, există o piedică în calea creșterii, deoarece unele întreprinderi sunt forțate să blocheze investițiile majore și să se angajeze în stocuri preventive.

Ben Brettell, economist senior la Hargreaves Lansdown a declarat că există incertitudinea că Brexit este responsabilă pentru cifrele dezamăgitoare, deși preocupările lega8te de comerțul mondial vor juca, de asemenea, un rol important.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here