CEO-ul unei firmei de tutun spune că vrea o lume fără fum

0
491
CEO-ul unei firmei de tutun spune că vrea o lume fără fum

Directorul executiv al Philip Morris International, Jacek Olczak, s-a pronunțat duminică împotriva celui mai cunoscut produs al companiei sale, spunând ziarelor britanice că susține pe deplin un plan guvernamental de eliminare a fumatului până în 2030. El a spus că guvernul ar trebui să interzică fumatul și compania ar dori să „vezi lumea fără țigări… și, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede, cu atât este mai bine pentru toată lumea”, potrivit The Guardian.

Olczak, care a devenit CEO al companiei în mai, a declarat duminică pentru Mail că compania va înceta „absolut” să vândă țigări de tutun, inclusiv marca sa Marlboro, în Marea Britanie înainte de 2030, relatează AP. Cu alternative fără fum, a spus el, „puteți rezolva problema pentru totdeauna”. În 2008, Philip Morris International a fost retras de la Altria, care operează pe piața SUA.

De ani de zile, Philip Morris a declarat că intenționează să se îndepărteze de țigări și să se concentreze asupra țigărilor electronice și a altor alternative, inclusiv a unui produs din tutun încălzit.

La începutul acestei luni, a lansat o ofertă pentru producătorul de medicamente pentru astm, Vectura, ca parte a ceea ce a numit „evoluția sa într-o companie mai largă de sănătate și bun[stare”, relatează Reuters. Unii militanți, totuși, au remarcat că puține s-au schimbat după promisiunile anterioare făcute de Philip Morris și alți giganți ai tutunului care au spus că intenționează să elimine treptat vânzările de țigări, relatează CNBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here