CEO-urile Amazon, Apple și Microsoft detaliază eforturile companiilor lor de combatere a pandemiei coronavirusului

0
1047
CEO-urile Amazon, Apple și Microsoft detaliază eforturile companiilor lor de combatere a pandemiei coronavirusului

Industria tehnologică își mobilizează resursele considerabile pentru a încerca să susțină eforturile împotriva creșterii pandemiei globale de coronavirus. În weekend, directorii generali ai Amazon, Apple și Microsoft au împărtășit actualizări cu privire la unele aspecte ale contribuțiilor continue ale companiei lor, care variază de la donații de materiale medicale și echipament personal de protecție (PPE) pentru lucrătorii de asistență medicală de prim rang, până la proiecte software care ajută la urmărirea și analizați răspândirea globală a infecției.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a împărtășit pe Twitter că compania a încercat să furnizeze consumabile necesare lucrătorilor din domeniul sănătății atât în SUA, cât și în Europa și că compania se alătură „milioane de măști” pentru această utilizare. Apple a detaliat, de asemenea, unele dintre celelalte actualizări prin intermediul unor versiuni anterioare, inclusiv o donație de 15 milioane de dolari, împreună cu o corelare corporativă de la două la unu pentru toate donațiile angajaților care se îndreaptă către răspunsul COVID-19.

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, au oferit o actualizare sâmbătă pe blogul oficial al companiei, care includea detalii despre schimbarea prioritizării Amazon pentru operațiunile sale de depozitare și logistică, care acum se concentrează pe articole esențiale, inclusiv capse de uz casnic zilnic, bebeluși și consumabile medicale. De asemenea, Bezos a reiterat angajamentul Amazon de a angaja 100.000 de noi roluri, precum și creșterea salariilor pe oră pentru lucrătorii îndepliniți.

Bezos observă că, deși compania a „plasat comenzi de cumpărare pentru milioane de măști de față” pe care intenționează să le distribuie lucrătorilor săi cu normă întreagă și contractuală, care nu pot lucra de acasă, „foarte puține dintre aceste comenzi au fost completate” la deficitul global de aprovizionare. El mai observă că aceste resurse sunt susceptibile să se adreseze mai întâi lucrătorilor medicali de prim rang și că compania se va concentra pe punerea lor în funcție de personalul lor, în ordinea priorității, odată ce vor fi disponibile.

CEOul Microsoft Satya Nadella a furnizat sâmbătă o actualizare lungă despre diversele eforturi ale companiei sale într-o postare pe LinkedIn, publicând un e-mail pe care l-a trimis tuturor angajaților Microsoft pentru consum extern. Nadella descrie unele dintre programele sale de lucru pe platforma telehealth, precum și o serie de proiecte de date în colaborare, inclusiv de la John Hopkins University global tracker de cazuri confirmate COVID-19. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au lansat, de asemenea, un instrument de evaluare a chatbot-ului pentru COVID-19, care utilizează tehnologia de chatbot în domeniul sănătății Microsoft ca cadru de bază.

De asemenea, Microsoft observă că echipele și Minecraft sunt utilizate la nivel global pentru inițiative de învățare la distanță, menite să completeze închiderea școlii din perosn și lucrează la învățarea mașinilor și proiecte de date mari pentru a sprijini eforturile de cercetare la nivel mondial. La începutul acestei săptămâni, directorul științific Microsoft, Eric Horvitz, a anunțat că va furniza date deschise de cercetare în parteneriat cu colegii din instituțiile academice din întreaga lume, precum și cu Oficiul pentru Politica Științei și Tehnologiei de la Casa Albă și inițiativa Chan Zuckerberg. Setul de date, numit COVID-19 Open Research Data Set, include peste 29.000 de articole academice despre virus și va crește pe măsură ce vor fi publicate mai multe.