Chiar si Amazon nu este imun la presiunea politica si economica

0
1440

Cresterea minima a salariilor angajatilor acestui gigant se limiteaza la o lipsa a fortei de munca precum si la mai multe provocari din partea politicienilor, de la Trump si Sanders la Corbyn.

Amazon este o companie de miliarde de dolari condusa de unul dintre cei mai bogati oameni din lume. A ajuns ca dintr-o postura anonima sa fie un gigant in mediul online in mai putin de jumatate de secol. Cu toate acestea, chiar si una dintre cele mai mare companii este vulnerabila in fata anumitor presiuni politice si trebuie sa se adapteze la legile de baza ale cererii si ofertei.

Asta poate fi o prima explicatie a anuntului facut de Amazon cu privire la cresterea salariului minim pentru muncitorii din SUA si Marea Britanie. In cealalta parte a Atlanticului, niciun muncitor nu va castiga mai putin de aproximativ 15$ pe ora-dublu fata de minimul federal. Aici, minimul a fost majorat cu 28% pentru lucratorii din Londra si cu aproximativ 18% pentru cei din restul Regatului Unit.

Uita ideea ca acesta este un act de filantropie de la fondatorul si directorul executiv al Amazonului, Jeff Bezos. Sigur, se poate spune ca o companie care se bucura de profituri record isi poate permite sa plateasca lucratorilor sai un salariu decent-insa in aceasta ecuatie este vorba si de anumite presiuni politice si economice. Ce se intampla cu adevarat este faptul ca cei de la conducerea Amazon trebuie sa se lupte cu aceste presiuni venite atat din America, cat si din marea Britanie.