Compania aeriană British Airwayd va concedia până la 12.000 de angajați din cauza pandemiei de Covid-19

0
997
Compania aeriană British Airwayd va concedia până la 12.000 de angajați din cauza pandemiei de Covid-19

British Airways urmează să reducă până la 12.000 de locuri de muncă din forța sa de muncă totală de 42.000, din cauza colapsului afacerilor pe fondul pandemiei coronavirusului, menționează BBC.

Compania aeriană mamă, IAG- care deține, de asemnea, și compania aeriană spaniolă Iberia și Aer Lingus din Irlanda-, a declarat că trebuie să impună un „program de restructurare și redundanță” până când cererea de călătorie aeriană va reveni la nivelurile din 2019.

Uniunea de piloți Balpa a declarat că a fost „devastată” la aflarea acestei știri și a promis să lupte „cu fiecare” reducere a postului.

Într-o declarație, IAG a spus: „Propunerile rămân supuse consultării, dar cel mai probabil va afecta majoritatea angajaților British Airways și pot duce la o redundanță de până la 12.000 dintre aceștia.”

Compania a spus că va dura câțiva ani până când călătoriile aeriene să revină la nivelurile pre-virus, un avertisment care a fost trimis de companiile aeriene din întreaga lume.

Alături de declarația IAG, directorul executiv al BA, Alex Cruz, a menționat într-o scrisoare către personal: „În ultimele săptămâni, perspectivele pentru industria aviației s-au agravat în continuare și trebuie să luăm măsuri acum. Suntem o afacere puternică, bine gestionată, care are s-a confruntat și a depășit multe crize din istoria noastră de o sută de ani. De asemenea, trebuie să depășim această criză. Nu există niciun fel de salvare guvernamentală care să stea pentru BA și nu putem aștepta ca contribuabilul să compenseze salariile la nesfârșit … Vom vedea că unele companii aeriene ies din activitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here