Concedieri în masă la companiile aeriene: „Nu trebuia să fie așa”

0
834
Concedieri în masă la companiile aeriene „Nu trebuia să fie așa”

19.000 de lucrători la American Airlines și 13.000 la United primesc vești proaste în această săptămână și este posibil să nu fie singurii. Wall Street Journal relatează că cele două companii aeriene concediază zeci de mii de angajați după ce Congresul nu a reușit să accepte un pachet de ajutor pentru coronavirus pentru industria aflată în impas.

Într-adevăr, până la 50.000 de piloți, însoțitori de zbor, agenți de ghișeu, manipulatori de bagaje și alții pot fi trimiși acasa, transmite NBC News. „Îmi pare extrem de rău că am ajuns la acest rezultat”, a scris CEO-ul american Doug Parker într-o notă de miercuri. „Nu este ceea ce meritați cu toții”. În propria scrisoare, United a pledat: „Îi implorăm pe liderii noștri aleși să ajungă la un compromis, să încheie un acord acum și să salveze locuri de muncă”. Într-o declarație, președintele sindicatului care reprezintă însoțitorii de zbor din SUA a menționat: „Nu ar trebui să fie atât de greu să faci ceea ce trebuie … Nu trebuie să fie așa”.

Concedierile în masă vin ca o dată de expirare atinsă miercuri: cea a unei dispoziții din CARES Act, semnată de președintele Trump în martie, care a plătit aproape trei sferturi din costurile salariale ale companiilor aeriene, atâta timp cât toți lucrătorii au rămas angajați până la 1 octombrie.

Republicanii din Senat nu au fost încă de acord cu actuala propunere de ajutor pentru coronavirus – care include o extindere a protecției companiilor aeriene – lansată de House Democrats, deși secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a declarat miercuri pentru Fox Business că discuția este în curs și că „există bani pentru companiile aeriene. ” Ambele companii aeriene declară că își vor inversa decizia în cazul în care o afacere va fi asigurată în curând. Între timp, New York Times raportează că zeci de mii de muncitori ai companiei aeriene se înscriu pentru pensionare anticipată, achiziții, concedii prelungite sau reduceri de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here