Concurența Twitter vede o creștere imensă în 3 zile

0
946
Concurența Twitter vede o creștere imensă în 3 zile

Nu este chiar o amprentă, dar o migrare a utilizatorilor conservatori de Twitter către concurența Parler s-a accelerat în această săptămână după ce Twitter a închis două conturi proeminente pro-Trump. Aproximativ 500.000 de utilizatori noi s-au înscris la Parler în termen de trei zile, crescând totalul său la 1,5 milioane, comparativ cu 330 de milioane de pe Twitter, transmite Mediaite.

Creatorul conservator de meme „Carpe Donktum” a fost interzis definitiv de Twitter săptămâna aceasta pentru încălcarea repetată a drepturilor de autor, iar contul editorului National Pulse Raheem Kassam a fost blocat după ce a împărtășit video grafic al unui atac de înjunghiere în Anglia. Senatorul republican Ted Cruz a declarat joi că s-a alăturat lui Parler, care se numește o alternativă Twitter „fără părtinire”, pentru că „înțelege la ce se referă vorbire liberă”.

Alți conservatori, inclusiv Donald Trump Jr. și managerul de campanie al lui Trump, Brad Parscale, au creat, de asemenea, recent conturi pe Parler, care a fost lansat în 2018. Site-ul a fost deja folosit de unii comentatori interzisi de pe Twitter, inclusiv Alex Jones și Katie Hopkins. Benny Johnson, de la Turning Point, SUA, a declarat miercuri că s-a terminat cu „focul comunist al gunoiului” de Twitter și s-a mutat la Parler, deși a continuat să-și folosească contul de Twitter, notează Hollywood Reporter. Parler spune că nu va cenzura niciodată discursul politic, deși va elimina conținut precum pornografia. În „Declarația de independență a Internetului”, numește Twitter un „Tiran tehnic” care „a interzis milioane de americani pentru ideologia lor politică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here