Costel Alexe: românii își vor putea achiziționa și motociclete prin programul Rabla Clasic 2020

0
1227
românii își vor putea achiziționa și motociclete prin programul Rabla Clasic 2020

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat într-o conferință de presă că programul Rabla Clasic 2020 a suferit anumite modificări, iar una dintre acestea prevede achiziționarea de motociclete.

Una dintre cele mai așteptate noutăți de către români se pare că a fost adoptată, conform spuselor Ministrului Mediului Costel Alexe, astfel că românii își vor putea achiziționa cu ajutorul programului Rabla Clasic 2020 și motociclete.

„Sperăm că vom satisface astfel dorința a foarte mulţi români care au așteptat această nouă introducere în program”, a declarat Costel Alexe.

Pentru a putea achiziționa o motocicletă, românii doritori vor trebui să caseze o mașină veche pentru a beneficia de prima de 3.500 de lei. Conform declarațiilor, această sumă a fost stabilită pentru a se putea crea o echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. În acest caz, voucherul va reprezentat suna de 10% din valoarea autoturismului.

În plus, va exista o creștere a eco-bonusului care vizează achiziționarea de autoturisme hibrid convenționale – cele care nu se încarcă la priză – de la 1.700 lei la 2.500 lei.

Suma maximă decontată prin programul Rabla Clasic poate să fie de 2.000 de euro pentru acele persoane care aleg să achiziționeze un autoturism nou ce respectă două eco-bonusuri – „De exemplu dacă un român va alege să cumpere o mașină hibrid convențională cu pragul de emisie de 96 CO2, i se vor deconta din costul total al mașinii 2.000 de euro. Cu alte cuvinte, eco-bonusurile pot fi combinate între ele şi se adaugă la prima de casare.”