Culturi profitabile pentru fermele mici

0
1408
Culturi profitabile pentru fermele mici

Daca sunteti interesat sa incepeti o afacere agricola, trebuie sa alegeti o cultura sau culturi pe care sa va concentrati. Exista o lista aparent nesfarsita de alegeri, de la ierburi mici si mirodenii la copaci mari si produse de peisaj.

Conform USDA, exista o multime de culturi care pot fi vandute cu un profit semnificativ. Exista insa si unele culturi de baza care pot fi culturi profitabile pentru fermele mici. Iata 12 culturi mai profitabile pentru fermele mici:

Microgreens

In cele mai multe cazuri, aveti nevoie de un spatiu suficient pentru a cultiva legume, lucru nu foarte profitabil. Insa microgreens sunt plante vegetale mai mici, care tocmai incep sa incolteasca. Astfel, le puteti vinde mai repede si necesita mult mai putin spatiu.

Alune

Alunele sunt populare pentru ingrijirea pielii si pentru produsele medicamentoase. Ele cresc pe un arbust cu flori foarte rezistent si usor de ingrijit.

Eucalipt

Eucaliptul este o specie de copaci si arbusti infloriti care produce un ulei popular pentru beneficiile de sanatate si ingrijirea corpului. Puteti vinde tulpinile inflorite efective ca flori taiate sau decor. Sau le puteti oferi producatorilor de uleiuri esentiale si produse conexe.

Migdale

Migdalele castiga popularitate ca gustare sanatoasa, precum si ca ingredient in lucruri precum laptele de migdale si untul de migdale. Poate dura ceva timp pentru a creste, dar odata ce cresc, veti avea o productie constanta.

Cartof dulce

Cartofii dulci castiga popularitate datorita amidonului sanatos pe care-l contin. Ei prefera sa creasca pe vreme calda, dar nu au nevoie neaparat de un spatiu imens.

Ceapa

Ceapa creste destul de simplu si nu are nevoie de mult spatiu. Ea poate fi vanduta, de asemenea, ca puieti mici celor care doresc sa continue cresterea proprie si au nevoie de putin ajutor.

Wasabi

Wasabi are nevoie de rabdare, pricepere si conditii foarte specifice pentru a creste cu succes. Puteti vinde wasabi la preturi decente si va puteti reincarca continuu aprovizionarea prin insamantare.

Ienupar

Ienuperul este un tip specific de planta de conifere care produce un ulei folosit in medicamente si ameliorarea durerii. Il puteti vinde sub forma de arbusti sau ii puteti folosi pentru a produce produse mici.

Canepa

Canepa este o specie de canabis care este folosita in diverse produse, de la fibre vestimentare la produse de ingrijire a sanatatii.