Cum va deschide 5G calea către inovația aplicațiilor mobile

0
960
Cum va deschide 5G calea către inovația aplicațiilor mobile

Vicepreședintele executiv al Digital Turbine Media împărtășește primele șase tendințe la care să ne așteptăm deoarece 5G acoperă țara.

Consumatorii și dezvoltatorii de aplicații au așteptat cu nerăbdare disponibilitatea pe scară largă a 5G. Dorința lor s-a împlinit parțial când Casa Albă a anunțat că DoD va „renunța la 100MHz din spectrul de 3,5 GHz pentru uz comercial, un proces care va spori rețelele SUA 5G în următorii doi ani”. În 2021, ne putem aștepta să vedem mai mulți clienți mobili să aibă acces la 5G, ceea ce, la rândul lor, înseamnă că dezvoltatorii de aplicații le pot oferi aplicații mai cool și mai rapide și se pot bucura de un pic de succes în acest proces.

Iată șase tendințe pe care vă puteți aștepta să le vedeți pe măsură ce 5G acoperă țara.

1. Conținut progresiv: virtualizare prin telefon și aplicație
Virtualizarea conținutului progresiv și a aplicațiilor, activate de 5G, va permite în cele din urmă oamenilor să își folosească telefoanele așa cum și-au dorit întotdeauna. Iată conceptul: în loc să încărcați o aplicație pe un dispozitiv dintr-o dată, conținutul progresiv încarcă biți și octeți după cum este necesar. Rezultatul este o experiență care se simte mai mult ca un desktop decât un telefon mobil. Între timp, virtualizarea stochează aplicații și date în cloud, nu pe dispozitiv. Și, așa cum este cazul cu toate lucrurile cloud, rezultatul este o experiență mai uniformă.

2. Rezultate mai puternice ale campaniei UA
Dezvoltatorii de aplicații mobile vor câștiga mult cu 5G. Anunțurile care oferă cel mai mult bang pentru leul lor – anunțuri redabile, videoclipuri, gamificare – se vor încărca foarte repede. Mai mult decât atât, 5G va scurta timpul necesar instalării unei aplicații, diminuând șansa ca utilizatorii să o abandoneze complet.

3. Oportunități mai bune de generare de bani
Generarea de bani cu succes în lumea aplicațiilor este în mare parte determinată de timpul petrecut în interiorul unei aplicații. Cu cât o persoană vizualizează mai multe pagini, cu atât pot fi afișate mai multe reclame. Când aplicațiile încarcă și încetinește, oamenii se plictisesc și merg mai departe, luând cu ei capacitatea dezvoltatorului de aplicații de a câștiga bani. Pe scurt: viteze mai rapide înseamnă mai mult timp petrecut în aplicație, ceea ce se traduce direct în mai multe venituri.

4. AR / ER / IoT
Odată ce 5G face telefoanele mobile mai rapide, atunci consumatorii vor începe să vadă toată realitatea augmentată, realitatea îmbunătățită și IoT la care li s-a promis de atât timp. Așa cum a scris TechRadar, „Această sinergie între AR și 5G va extinde, de asemenea, potențialul pentru controlul de la distanță al dronelor și al robotului prin intermediul HUD-urilor îmbunătățite (Heads Up Displays) și a feedback-ului haptic îmbunătățit. Într-adevăr, acest concept înalt al așa-numitului „Internet tactil” este de așteptat să înceapă a patra revoluție industrială ”.

5. Rețele sociale de calitate superioară live
Social Media Live a salvat o mulțime de vieți și a tras la răspundere o mulțime de oameni în ultimii ani. Dar fluxurile video, încărcate printr-o rețea 3G sau 4G, sunt super granuloase. 5G își va îmbunătăți semnificativ calitatea și probabil ne putem aștepta să vedem mult mai mulți oameni care îl folosesc.

6. Mai multe aplicații
Este probabil ca numărul companiilor și dezvoltatorilor care creează aplicații să explodeze odată ce 5G crește capacitatea și elimină problemele de latență ale 3G și 4G. Vom vedea o mulțime de jocuri de AR și articole de purtat pe piață. Vom vedea, de asemenea, inovații în lucruri precum telemedicina și o serie de aplicații de teleconferință, dacă în 2021 se va vedea o altă rundă de blocări induse de pandemie.

Combinate, aceste evoluții vor pune bazele unor experiențe de aplicații destul de interesante, precum și o explozie de inovație pentru utilizatori, agenți de publicitate și dezvoltatori de aplicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here