Dacia reia producția de autoturisme de la Mioveni începând cu luna mai

0
913
Dacia reia producția de autoturisme de la Mioveni începând cu luna mai

În uzinele Dacia de la Mioveni se va relua producția de mașini începând cu luna mai. După Sărbătorile Pascale, se va relua activitatea în uzina mecanică și șasiuri. Joi, sindicaliștii din uzinele Dacia de la Mioveni şi reprezentanții patronatului au semnat un acord privind reluarea activității în fabrică, transmite Mediafax.

„Noi am analizat ce se întâmplă în România. Am văzut cam cum se prevede problema pandemiei şi am dat răgaz angajatorului nostru, Dacia, să facă toate condiţiile pentru a relua în condiţii de securitate activitatea pentru toţi salariaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Paveslescu, lider sindicatul Dacia.
Potrivit sindicatului din fabrica Dacia, a doua zi după Paşte, 250 de oameni din cei peste 4.000 de salariaţi din uzina mecanică şi șasiuri vor începe producția de motoare şi cutii de viteză.

Angajații se vor întoarce la muncă în condiții de siguranță începând cu data de 4 mai 2020, conform declarațiilor reprezentanților angajaților.

„Fabricația de automobile se reia în data de 4 mai. În schimb, la uzina de mecanică, a doua zi după Paşte, vor începe lucrul 250 de oameni, într-o singură echipă. În zona de vehicule, va lucra <presajul> cu 190 de oameni, în două echipe. Lucrul se face pe bază de voluntariat şi vom avea în vedere ca oamenii care sunt expuși, adică, cei cu boli cornice, boli profesionale, să fie evitaţi, chiar dacă vor dori să lucreze voluntar”, a spus liderul de sindicatul Dacia pentru MEDIAFAX.

Nicolae Pavelescu declară că dintre cei 13.000 de angajați din uzină, doar 440 vor începe să lucreze mai devreme, dar pe bază de voluntariat, iar angajații care sunt incluși în categoria de risc în cazul Covid – 19, vor fi obligați să rămână acasă.
Dacia din Mioveni și-a oprit activitatea în luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here