Din ce în ce mai multe demisii în rândul cadrelor medicale din țară

0
855
Din ce în ce mai multe demisii în rândul cadrelor medicale din țară

Pandemia de coronavirus i-a prins pe medici nepregătiți și mulți aleg să demisioneze în această perioadă critică prin care trece România

„Suntem foarte supăraţi şi medici şi asistente. O să vedeţi că or să urmeze nişte zile cumplite. Starea de spirit este groaznică şi asta din cauză că am fost ameninţaţi, în loc să fim sprijiniți, după ce, timp de trei săptămâni şi mai bine ni s-a spus că avem de toate. A se dovedi că nu avem, de aceea avem Suceava, Filiaşi, Gerota. Nici măcar nu ştim ce face o colegă de-ale noastre. Nu e normal să ştim ce face? Suntem oameni. Sunt cinici sau sunt criminali? Fiecare poate să fie în situaţia Colectiv acum. E pandemie, nici nu ştim ce ne aşteaptă, să nu mai spunem că avem de toate. Nu ştii dacă te reinfectezi, nu ştim dacă virusul ăsta lasă imunitate.” , a declarat pentru Mediafax Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.

Totodată, medicul a reacționat la avertizările autorităților privind demisiile în masă:

„Să nu ameninţe, că avem o încărcătură psihologică fantastică. Nu înţeleg atitudinea asta, sunt şi ei medici. În loc să ne ameninţe cu dosare penale, să fie primii care intubează. Nu mă încântă cu nimic, dacă păţesc ceva, că mă declară statul erou. Nu suntem toţi la fel. Singura şansă de supravieţuire tot la noi o au. Şi atunci, de ce ne ameninţă cu dosar penal? Suntem foarte îngrijoraţi, până la urmă suntem şi noi oameni. Vom ceda şi nu neapărat de Covid, unii dintre noi vor cădea de epuizare şi atunci se va trata fiecare cum poate.
M-am aşteptat ca măcar în faţa morţii să nu mai văd scriind pe nimeni că suntem nişte nenorociţi. Am avut foarte mari deziluzii, sunt absolut şocată, nu îmi revin. Să vezi de la omenii care îți erau dragi să scrie că cine a făcut medicina trebuia să se aştepte că nu e numai lapte şi miere. Cum îţi permiţi? Tu ai trăit viaţa mea? Fac ATI de 30 de ani. Eu nu am acasă câte 10 nopţi în fiecare lună timp de 15 ani. Vi se pare că am avut o viaţă lapte şi miere?”, a declarat pentru Mediafax Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.