Divizia imobiliară IKEA are în plan construirea de locuințe la Timpuri Noi, București

0
1413
Divizia imobiliară IKEA are în plan construirea de locuințe la Timpuri Noi, București

Vastint România este dezvoltatorul clădirii de birouri Timpuri Noi Square, iar acționarii săi sunt toți cei de la IKEA. Vastin a solicitat Consiliului Municipal aprobarea PUZ pentru demararea unui proiect rezidențial care va avea 35.000 mp pe fosta platformă Timpuri Noi.

Acest proiect urmează să aibă turnuri de 16 etaje care vor include minimum 500 de apartamente. Pe lângă apartamente, acesta va include și o companie de retail și un hotel. Compania preconizează că demararea proiectului- care se va face pe mai multe faze- va fi cel mai târziu în anul 2020, după ce va primi acceptul PUZ.

Pe lângă acest proiect pentru care așteaptă aprobare, Vastin mai are în plan și un mega proiect rezidențial la Sisești care va necesita terenul de 47 de hectare pe care l-a achiziționat deja în anul 2016 pentru suma de 70 de milioane de euro de la Tea Sponte, rudă și asociat cu Gigi Becali.

Cel care va proiecta viitorului cartier rezidențial este compania KXL Studio, cunoscută pe piața din Capitală pentru proiecte consacrate precum Mircea Eliade 9, proiect dezvoltat în cartierul Primăverii de israelienii de la Hagag sau Buena Vista Residencial de lângă pădurea Băneasa.

Terenul de 47 de hectare urmează să fie împărțit în trei zone – accentul fiind pus pe zona de locuit cu trei regimuri de înălțime – mic, mediu și mare:

  • Zona de locuințe colective și accente punctuale înalte care se va extinde pe 393.766 mp
  • Zona învățământului care se va extinde pe o suprafață de 7.005 mp
  • Zona mixtă: locuințe, comerț, servicii cu clădiri de maximum 10 etaje care se va extinde pe o suprafață de 75.674 mp

Pe lângă acest proiect de 47 de hectare de la Sisești și cel de birouri de la Timpuri Noi Square de 100.000 mp, Vastin mai are în dezvoltare și proiectul office Business Garden Bucharest.

Platforma fostului producător de compresoare, pompe și materiale de instalații deține 5,4 hectare, iar în anul 2010 a achiziționat și terenul de la Timpuri Noi pentru suma de 34,6 milioane de euro, mutând fabrica cu 130 de angajați într-o clădire construită la Jilava. El este cel care a pus bazele Vastin, dar care a atras nenumărați acționari pentru a face acest lucru.

Suedezii de la Vastin și-au propus să se claseze în vârful companiilor cu cele mai complexe proiecte imobiliare în nordul capitalei, dorind să facă o investiție de peste 500 de milioane de euro pentru a atinge acest lucru. Pe lângă imobiliare, datele Primăriei Capitale dezvăluie faptul că organizația are în plan și construirea de centre de învățare.