Elon Musk îl depășește pe Bill Gates pentru a fi cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume

0
1014
Elon Musk îl depășește pe Bill Gates pentru a fi cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume

Amintiți-vă săptămâna trecută când Elon Musk, directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla, l-a depășit Mark Zuckerberg de la Facebook pentru a deveni cea de-a treia persoană bogată din lume? Ei bine, săptămâna aceasta a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume!

L-a răsturnat pe Bill Gates ca fiind cea de-a doua persoană cea mai bogată din lume luni, după o creștere suplimentară a prețului acțiunilor Tesla. Valoarea netă a antreprenorului în vârstă de 49 de ani a crescut cu 7,2 miliarde de dolari (5,4 miliarde de lire sterline) la 127,9 miliarde de dolari.

Musk a adăugat 100,3 miliarde de dolari la valoarea sa netă în acest an, cea mai mare parte de pe Bloomberg Billionaires Index, în clasamentul celor mai bogați 500 de oameni din lume, a raportat Fortune. În ianuarie, el s-a clasat pe locul 35.

Potrivit Fortune, aproximativ trei sferturi din valoarea sa netă este alcătuită din acțiuni Tesla, care sunt evaluate de peste patru ori mai mult decât participația sa în Space Exploration Technologies sau SpaceX.

Singura altă persoană mai bogată decât el în acest moment? Șeful Amazonului, Jeff Bezos.

„Anul a fost unul profitabil pentru cei mai bogați oameni din lume. În ciuda pandemiei și a concedierilor pe scară largă care au afectat în mod disproporționat clasa muncitoare și săracă din lume, membrii indicelui Bloomberg au câștigat colectiv 23%, sau 1,3 trilioane de dolari, începând cu anul 2020”, a spus Fortune.

Gates, care a fost detronat ca fiind cel mai bogat al doilea, la începutul acestui an a atins comentariile controversate spre Musk despre Covid-19, spunându-i antreprenorului producătorului de automobile să rămână pe banda lui.

„Poziționarea lui Elon este să mențină un nivel ridicat de comentarii scandaloase”, a spus Gates. „Nu prea este implicat în vaccinuri. Face o mașină electrică grozavă. Și rachetele sale funcționează bine. Așa că i se permite să spună aceste lucruri. Sper că nu va confunda domeniile în care nu este implicat prea mult. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here