Experții oferă date statistice reale despre consumul unei familii care lasă aparatele electrocasnice în stand-by

0
1520
Experții oferă date statistice reale despre consumul unei familii care lasă aparatele electrocasnice în stand-by

E.ON. ne informează că lăsarea aparatelor electrocasnice în modul stand- by duce la plata a aproximativ 180 de lei în plus anual în cadrul fiecărei locuințe dacă aparatul electrocasnic consumă pe modul stand-by între 40% și 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcționa.

Conform statisticilor, un congelator poate să ajungă să consume cu până la 30% mai multă energie în cazul în care în interiorul său se formează gheață sau este poziționat alături de o sursă de căldură, iar o singură utilizare a unui uscător de rufe poate duce la un consum dublu de energie față de un singur ciclu de spălare.

E.ON. recomandă tuturor cetățenilor să scoată din priză electrocasnicele si electronicele pe care nu le utilizează în momentul respectiv, precum: televizor, consolă de joc, calculator, încărcătoare, deoarece, pe lângă faptul că păstrarea lor în priză aduce lunar un cost cu factura de energie electrică mai ridicat, degajă și foarte multă căldură, iar unele degajă chiar radiații care pot duce la cancer. Desigur, aparatele electrocasnice precum frigider, ladă frigorifică sau congelator, necesită o cuplare în permanență cu sursa de energie electrică.

O altă recomandare din partea experților vine pe partea de poziționare a aparatelor electrocasnice. Aceștia recomandă așezare în zone răcoroase din locuință a aparatelor electrocasnice de răcire precum: combină frigorifică, frigider, congelator,  deoarece în acest mod se reduce energia consumată și implicit, scade cantitatea de căldură degajată prin funcționarea lor.

Experții ne atenționează că toate aparatele electrocasnice emană căldură odată ce sunt pornite, iar cei care doresc să se bucure de confortul în locuință în perioada caldă trebuie să seteze aparatelor de aer condiționat la o temperatură ce permite un consum optim de energie. În zilele când temperatura de afară depășește 30 ̊C, temperatura optimă ambientală este de 23 – 24 ̊C, nu mai puțin.