F9 face un debut puternic de 70 de milioane de dolari, distrugând înregistrările pandemiei

0
342
F9 face un debut puternic de 70 de milioane de dolari, distrugând înregistrările pandemiei

Singurul lucru mai puternic decât familia? Debutul la box office al lui F9, cea mai recentă intrare în saga Fast & Furious a Universal.

După multe întârzieri pe parcursul unui an și jumătate, F9 s-a deschis la 70 de milioane de dolari din 4.179 de locații din America de Nord. Acesta este de departe cel mai mare început pentru un film la box-office-ul american de la apariția Covid-19.

Omagiul pe ecran mare pentru bărbați, mașini rapide și cascadorii care sfidează gravitatea oferă un avânt atât de necesar afacerilor cinematografice, care s-a luptat să revină pe măsură ce publicul începe să se simtă confortabil întorcându-se la cinematograful lor local. F9 este cel mai recent blockbuster care speră să stabilească un nou punct de referință pentru box-office pentru vremurile Covid. Înainte de acest sfârșit de săptămână, A Quiet Place Part II , de la Paramount, a organizat weekendul de deschidere a epocii pandemiei, cu vânzări de bilete inaugurale de 48,3 milioane de dolari.

F9 nu era de așteptat să ajungă la vârfurile de deschidere ale predecesorilor francizei, deoarece prezența ]n cinematografe nu a revenit la nivelurile pre-Covid, iar box-office-ul canadian, care reprezintă o parte din veniturile din America de Nord, este aproape aproape închis. În ceea ce privește lansările seriei Fast , F9 are un ușor avantaj în spinoff-ul Hobbs & Shaw din 2019, care a generat 60 de milioane de dolari și și-a încheiat parcursul teatral cu 173 de milioane de dolari în SUA și 759 de milioane de dolari la nivel global. Filmul anterior din seria de bază a fost The Fate of the Furious din 2017 , care s-a deschis la 98 de milioane de dolari și a încasat în cele din urmă 226 de milioane de dolari în America de Nord și 1,2 miliarde de dolari la nivel mondial. Intrarea 2015 Furious 7 a marcat un nivel maxim de franciză, înregistrând 147,2 milioane de dolari în primele sale trei zile de lansare, în drum spre 353 milioane de dolari la box-office-ul intern și 1,5 miliarde de dolari la nivel global.

David A. Gross, care conduce firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research, spune că weekendul inaugural al F9 este „o deschidere excelentă într-o serie extraordinară”.

„În ultima lună, filmarea a arătat flash-uri de forță reală, inclusiv în acest weekend cu Un loc liniștit 2 , dar a fost, de asemenea, provizorie”, spune Gross. „ F9 și A Quiet Place 2 sunt …. – atât serii puternice, cât și lansări în teatru pure / fără streaming.”

Gross se referă la Disney’s Cruella and Raya and the Last Dragon, precum și la recentele titluri Warner Bros precum The Conjuring: The Devil Made Me Do It și Godzilla vs Kong – veniturile lor vin cu un asterisc, deoarece sunt disponibile și pe platformele de streaming. Alternativ, opțiuni precum A Quiet Place Part II și F9 au beneficiat de faptul că cinefilii le pot viziona doar în cinematografe. După 45 de zile pe marele ecran, A Quiet Place Part II se va muta la noul serviciu de streaming Paramount Plus, în timp ce F9 va fi disponibil pe platforme video la cerere premium după o perioadă similară de timp.

F9 a fost o forță in fata publicului internațional, deoarece vânzările de bilete depășesc valoarea de 300 de milioane de dolari. Filmul a adăugat încă 38 de milioane de dolari de pe 45 de piețe străine, sporindu-și numărul la 335 de milioane de dolari pe plan internațional și 405 de milioane de dolari la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here