Facebook angajează jurnaliști veterani pentru a remedia viitorul News Tab

0
1884
Facebook angajează jurnaliști veterani pentru a remedia viitorul News Tab

Facebook se ocupă de o cură de știri, angajând o „echipă mică” de jurnaliști pentru a selecta povești pentru viitoarea filă de știri, o secțiune a aplicației sale mobile care urmează să înceapă testarea la sfârșitul acestui an. Deși The New York Times notează că majoritatea articolelor din fila Știri vor fi generate algoritmic, poveștile de top din fiecare zi vor veni de la această echipă de aproximativ 10 jurnaliști veterani. Fila de știri va fi separată de fluxul principal al Facebook.

Facebook s-a luptat cu modul de a aduce la suprafață știrile în timp util utilizatorilor săi. În cel mai bun caz, secțiunea sa anterioară „Trending Topics” punea adesea în evidență povești care erau vechi și uneori aveau o mică relevanță pentru subiectul în cauză. Cu toate acestea, în cel mai rău caz, algoritmul care a stat la baza acesteia promova în mod activ povești false și înșelătoare. Atunci când obișnuia să aibă o echipă de contractori care arăta știri pentru secțiune, compania s-a confruntat, de asemenea, cu afirmații potrivit cărora acești contractanți au suprimat în mod curent știrile din publicațiile conservatoare. Facebook a șters secțiunea de subiecte în trend anul trecut.

Secțiunea de știri o să fie separată de NEWS FEED

Această ultimă încercare este diferită. Nu numai că Facebook va angaja jurnaliști cu normă întreagă, mai degrabă decât să se bazeze pe antreprenori, dar a spus că este dispus să plătească milioane de editori selectați pentru a prezenta poveștile lor. Potrivit Digiday, decizia Facebook de a angaja o echipă de jurnaliști cu normă întreagă a reieșit din discuțiile pe care le-a avut cu editorii. Noua filă va sta în afara News Feed, coloana principală a conținutului generat de utilizatori în Facebook.

Digiday observă că Facebook nu a mers atât de departe ca Apple cu planurile sale de curățare de știri deoarece se crede că Apple a avut o echipă de aproximativ 30 de oameni când a lansat Apple News. Cu toate acestea, planurile Facebook par a fi mai limitate la început. În timp ce echipa Apple se întindea de la Sydney la New York, Facebook se va baza în principal pe SUA, cu un singur jurnalist staționat în Marea Britanie. Tabul de știri va intra într-o fază de testare în SUA începând cu luna octombrie, potrivit Digiday.