Facebook s-a alăturat lui Google spunând că va permite angajaților să lucreze de acasă până la mijlocul anului viitor, ca urmare a pandemiei coronavirusului

0
794

„Pe baza îndrumărilor din partea experților în domeniul sănătății și guvernamentale, precum și a deciziilor extrase din discuțiile noastre interne despre aceste probleme, permitem angajaților să continue să lucreze voluntar de acasă până în iulie 2021”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru agenția de presă Reuters.

Facebook a mai spus că le va oferi angajaților o sumă suplimentară de 1.000 de dolari pentru a-i cheltui pe „nevoile biroului de acasă”.

De asemenea, până la sfârșitul lunii iunie 2021, Google a extins și serviciul de lucru la distanță pentru coronavirus, spunând că personalul va putea continua să lucreze de acasă până la sfârșitul lunii iunie 2021.

Ambii giganti tehnologici au prezențe majore la birou într-o serie de orașe din întreaga lume. Și în ciuda pandemiei care îi obligă să ofere un aranjament de lucru mai flexibil decât o fac în mod obișnuit, perechea a continuat să-și construiască amprentele fizice de birou, semnalând un angajament de a-și opera propriile locuri de muncă. (Poate că nu este surprinzător, având în vedere câți bani au plătit de-a lungul anilor pentru a transforma birourile în locuri de joacă pline de perk, concepute pentru a menține personalul pe site mai mult timp – cu beneficii precum gustări și mese gratuite, poduri pentru somn, săli de jocuri video și chiar centre de sănătate.)

La sfârșitul lunii iulie, Apple a declarat că personalul nu se va mai întoarce la birouri până cel puțin la începutul anului 2021 – atenționând că orice revenire la birourile fizice ar depinde dacă există un vaccin eficient și / sau terapeutice de succes. Așadar, producătorul de iPhone pare pregătit pentru un traseu lung de coronavirus pentru acasă.

Twitter este o excepție. În timpul primului val al pandemiei, rețeaua socială a îmbrățișat ferm și pe deplin munca de la distanță, spunând personalului din mai că poate lucra de acasă pentru totdeauna, dacă dorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here