Facebook tocmai a eliminat o postare a lui Trump în care președintele SUA susținea că sugarii și copiii sunt imuni la COVID-19

0
1018
Facebook tocmai a eliminat o postare a lui Trump în care președintele SUA susținea că sugarii și copiii sunt imuni la COVID-19

Facebook a scos un videoclip pe care președintele Trump l-a postat miercuri pe contul său, citând regulile sale împotriva afirmațiilor false despre coronavirus. Decizia de a elimina videoclipul semnalează o nouă direcție pentru Facebook, care a făcut recent pași incrementali pentru a se distanța de percepția că compania intenționează să facă ochii cu privire la comportamentul potențial dăunător al președintelui.

Videoclipul în cauză a fost un clip dintr-un segment Fox News, de miercuri dimineață, în care președintele susține nerezonat că cei mici sunt „aproape imuni” față de COVID-19. Deși rămâne mult necunoscut cu privire la noul coronavirus, copiii pot contracta COVID-19 și se crede că sunt capabili să-l răspândească la alții, chiar și fără simptome.

„Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de oameni este imun de la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privința dezinformării COVID dăunătoare”, a spus Liz Bourgeois, Facebook într-o declarație oferită pentru TechCrunch.

De asemenea, Twitter a eliminat un link către același videoclip, pe care contul oficial de Twitter al președintelui, @TeamTrump, pe care l-a distribuit miercuri dimineața. Linkurile către tweet indică acum utilizatorii Twitter către un mesaj conform căruia tweet-ul a încălcat regulile Twitter și nu mai este disponibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here