Florin Cîțu: Nu luăm în calcul tăieri de salarii și pensii

0
1025
Nu luăm în calcul tăieri de salarii și pensii

Flori Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat printr-un interviu la Digi 24 că în momentul actual guvernul nu ia în calcul tăierea salariilor și pensiilor.

Invitat într-un interviu telefonic la Digi24, Florin Cîțu a precizat că în momentul actual, pe fondul crizei economice, „Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii”.

Pe lângă acest lucru, atunci când a fost întrebat de o posibilă restructurare de personal din sectorul bugetar, ministrul a declarat că în momentul actual acest lucru nu este discutat. „Nu, în acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public”, a mai precizat ministrul la Digi 24, completând că totuși sectorul bugetar este ineficient. Cu toate acestea, ministrul a observat un efort forțat de circumstanțe în direcția informatizării aparatului public.

În momentul actual, conform declarațiilor, efortul guvernului se îndreaptă către soluționarea crizei din sănătate, dar acesta a precizat o rectificare bugetare viitoare pentru asigurarea fondurilor pentru sănătate, echipamente și condiții medicale.