Ford recheamă în service 661.000 de SUV-uri Explorer din America de Nord

0
872
Ford recheamă în service 661.000 de SUV-uri Explorer din America de Nord

Ford Motor Co (F.N) recheamă 661.000 de vehicule utilitare sport Explorer din America de Nord, la cererea autorităților de reglementare din SUA.

Retragerea acoperă vehiculele din anii 2016-2019. Dealerii vor instala știfturi și vor înlocui clemele și capacele șinei de pe plafon deteriorate.

Al doilea cel mai mare producător de automobile din SUA a declarat în documentele publicate duminică că Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a întrebat prima dată despre problema la începutul anului 2020 în urma a 11 rapoarte despre detașarea plafonului. În aprilie, i-a solicitat lui Ford retragerea, despre care producătorul auto a spus inițial că nu este necesară, deoarece probabilitatea redusă de detașare a șinei care protejează plafonul, greutatea redusă a acesteia și faptul că șoferii vor detecta probabil o acoperire slabă a șinei de acoperiș, conform documentelor.

Ford a declarat în noiembrie că își va extinde garanția pentru a acoperi problema timp de 10 ani sau 150.000 de mile înainte de a fi de acord cu rechemarea la 30 aprilie.

O purtătoare de cuvânt a Ford a declarat duminică că producătorul de autovehicule nu este la curent cu accidentele sau rănile legate de această afecțiune.

Vehiculele acoperite de rechemare au capace pentru șine de acoperiș vopsite în argintiu, negru sau negru absolut. Notificările clienților vor începe în săptămâna 28 iunie.

Retragerea include 620.483 vehicule în Statele Unite, 36.419 în Canada și 4.260 în Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here