Germania va sincroniza retragerea din Afganistan cu SUA

0
212

Germania se va potrivi cu planurile SUA pentru retragerea trupelor din Afganistan, a declarat ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, adăugând că se aștepta la o decizie NATO în acest sens, după o sesiune specială a alianței, miercuri.

Președintele SUA, Joe Biden, va anunța o retragere completă a SUA din Afganistan până la 11 septembrie, potrivit unor oficiali de rang înalt din Washington. Aceasta va închide cartea despre cel mai lung război al Americii.

Miniștrii de externe și de apărare ai NATO vor discuta problema la o întâlnire video după-amiaza, prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu miniștrii de apărare și de externe ai SUA prezenți la sediul alianței militare de la Bruxelles.

„Am spus întotdeauna că intrăm împreună și ieșim împreună”, a declarat Kramp-Karrenbauer pentru televiziunea publică germană ARD. „Susțin o retragere ordonată și mă aștept să decidem acest lucru astăzi (la NATO)”.

Aceasta ar însemna, de asemenea, că Germania, ca parte a NATO, își va sincroniza planurile de retragere cu cele ale Statelor Unite, a spus ea.

Cu aproximativ 1.000 de soldați, Germania are al doilea cel mai mare contingent desfășurat în Afganistan după Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here