Google stopeaza ZeroHedge de pe platforma sa publicitară, punându-l pe The Federalist în alertă pentru conținutul cu proteste rasiale

0
1021

Google pornește site-ul online de extremă dreapta Federalist de pe platforma sa de publicitate pentru publicarea cu conținut despre protestele în curs de desfășurare împotriva brutalității poliției, care au încălcat regulile companiei în legătură cu conținutul care promovează ura.

După cum relatează NBC News, Google a stabilit că atât site-ul The federalist, cât și cel de dreapta ZeroHedge au încălcat politica împotriva monetizării conținutului care „promovează ura, intoleranța, violența sau discriminarea bazată pe rasă”.

„Când o pagină sau un site încalcă politicile noastre, luăm măsuri. În acest caz, am eliminat capacitatea ambelor site-uri de a genera bani cu Google ”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un comunicat către NBC.

Actualizare: Google își întoarce propria declarație sau contestă raportul de la NBC News. Într-o declarație oferită de către purtătorul de cuvânt al Google Christa Muldoon pentru TechCrunch a declarat următoarele:

„Pentru a fi clar, The Federalist nu este demonetizat în prezent. Avem politici de editor stricte care guvernează anunțurile de conținut care pot fi difuzate, care includ comentarii pe site. Aceasta este o politică de lungă durată. ”

Google a mai spus că problemele cu ambele site-uri au apărut din conținut în secțiunile de comentarii care încalcă politicile sale împotriva conținutului „periculos și derogatoriu”.

Se pare că The Federalist a primit un avertisment că va face față demonetizării dacă nu elimină conținutul, în timp ce ZeroHedge a fost avertizat anterior, nu a rezolvat încălcările politicii și a fost demonetizat.

Centrul de combatere a urii digitale, un grup britanic de pază, a trimis recent un raport către Google care semnalează conținutul rasist, axat pe protestele în curs de desfășurare pe mai multe site-uri americane, inclusiv The Federalist și ZeroHedge. De asemenea, raportul a menționat că astfel de site-uri au reușit să obțină milioane prin intermediul platformei de anunțuri Google.

După cum a raportat NBC News, ZeroHedge a publicat povești care susțin că protestele erau de fapt false, în timp ce The Federalist a împins o relatare conform căreia mass-media mințea despre ceea ce s-a întâmplat la manifestațiile publice.

Ambele site-uri au fost examinate anterior de către gigantii tehnologici. În martie, Twitter a eliminat un tweet de la Federalistul recomandând „infecția voluntară controlată” ca soluție la COVID-19. Tweetul a încălcat regulile companiei care interziceau conținutul care pune oamenii în pericol de a răspândi virusul.

Twitter a suspendat ZeroHedge de pe platforma sa în februarie, după ce contul a publicat detaliile personale ale unui om de știință chinez, despre care a susținut că este legat de o conspirație coronavirus. După o recenzie, Twitter a reinstalat ZeroHedge în weekendul trecut, spunând că a comis o eroare de executare în alegerea suspendării contului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here