Grupul Mandy a contestat rezultatul licitației publice POAD 2018 – 2021 de peste 220 de milioane de euro cu scop social din fonduri europene

0
1542
Grupul Mandy a contestat rezultatul licitației publice POAD 2018 - 2021 de peste 220 de milioane de euro cu scop social din fonduri europene

Grupul Mandy de-a lungul anilor a devenit unul dintre cei mai mari producători de bunuri alimentare din România, iar de curând a participat la o licitație publică socială privind atribuirea mai multor contracte cu o valoare cumulată de peste 220 de milioane de euro din fonduri europene care are drept scop distribuirea de alimente persoanelor defavorizate și marginalizate din România.

Licitația publică face parte din Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2021.

Prin prisma acestui program vor fi distribuite peste 7 milioane de pachete alimentare în valoare de peste 220 de milioane de euro către aproximativ 1,29 milioane de persoane defavorizate cu venituri mici sau fără venituri din România. Programul POAD 2018-2021 face parte din strategia organismelor UE de combatere a sărăciei și a decalajului dintre persoanele defavorizate și restul populației.

Din diverse motive, licitația POAD 2018-2021 a fost anulată și reprogramată de foarte multe ori în ultimii ani.

Compania Mandy a participat în cadrul acestui proiect de licitație publică din cadrul alături de partenerii săi, dar a pierdut licitația care a fost câștigată de o altă compania care a avut proiectul mai scump cu aproximativ 35 de milioane de euro față de Mandy. Acest rezultat a condus la frustrare companiei, care a contestat această decizie.

„Considerăm că rezultatul este nedrept și vom lua deciziile necesare pentru a îl contesta pe toate căile. Oferta declarată câștigătoare este cu aproximativ 35 de milioane de euro mai ridicată comparativ cu a noastră, în contextul în care furnizorii existenți pentru anumite tipuri de produse sunt extrem de puțini, ținând cont de volumele necesare…. Această licitație poate fi considerată de interes național și ar trebui să beneficieze de toată atenția publică și cea a autorităților competente, având în vedere valoarea foarte ridicată a contractului cât și faptul ca peste un milion de români ar urma să beneficieze de aceste ajutoare. Noi ne dorim ca cele peste un milion de persoane dezavantajate din România să beneficieze de cele mai bune produse, fabricate în fabrici românești și la cele mai competitive prețuri ”, declară reprezentanții companiei.”