Hays Travel, agenție de turism din Marea Britanie, va cumpăra toate cele 555 de magazine ale agenției de turism Thomas Cook

0
1295
Hays Travel, agenție de turism din Marea Britanie, va cumpăra toate cele 55 de magazine a agenției de turism Thomas Cook

Când agenția de turism Thomas Cook a anunțat că a intrat în faliment, cele peste 22.000 de locuri de muncă la nivel mondial au fost puse în pericol, iar angajații au intrat în panică. Dar Hays Travel, compania rivală a agenției Thomas Cook, a anunțat că va cumpăra toate cele 555 de magazine deținute de Thomas Cook.

Compania cumpără toate cele 555 de magazine ale agenției de turism prin ofițerul de insolvență care a fost desenat luna trecută după ce Thomas Cook a anunțat colapsul financiar. Hays Travel declară că toate magazinele vor fi redeschise imediat cum actele sunt gata și achiziția este finalizată.

Această achiziție înseamnă un pas uriaș pentru Hays Travel deoarece este o expansiune uriașă într-un timp foarte scurt. În momentul actual, compania deține 190 de magazine în Marea Britanie.

Locuri de muncă

Hays Travel, care susține că este cel mai mare agent de turism independent din Marea Britanie, a achiziționat toate magazinele Thomas Cook și a spus că va reangaja un „număr semnificativ” de foști angajați.

„Thomas Cook a fost un brand foarte îndrăgit, care angaja oameni talentați”, au spus John și Irene Hays, director general și președinte de grup al Hays Travel. „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu mulți dintre ei.”

Compania de turism, care va avea o dimensiune aproape cvadruplă în urma tranzacției, a declarat că a angajat deja 421 foști angajați Thomas Cook în urma numirii primitorului oficial luna trecută.

Această acțiune făcută de Hays Travel duce la salvarea a 2.500 conform BBC.

Publicitate

„Acesta este un rezultat extrem de pozitiv și suntem încântați că am asigurat acest acord”, a declarat Jim Tucker, partener la KPMG și manager special comun al diviziei de retail Thomas Cook.

„Oferă oportunități de reangajare pentru un număr semnificativ de foști angajați Thomas Cook și asigură viitorul site-urilor de vânzare cu amănuntul de-a lungul străzii britanice. În săptămânile următoare, vom lucra îndeaproape cu Hays Travel și proprietarii pentru a asigura o tranziție lină a proprietății magazinului. ”

Hays Travel a declarat că propune redeschiderea magazinelor Thomas Cook cu „efect imediat când este posibil și pentru a accepta până la 2.500 de persoane”. Peste 100 de noi locuri de muncă se vor baza la sediul companiei Sunderland, iar restul în magazinele din Marea Britanie.

Compania a spus că, imediat după prăbușirea Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din Marea Britanie, s-a oferit să ajute toți ucenicii Thomas Cook să-și completeze pregătirea la Academia de Călătorie acreditată din Ofsted.

„Ne vom baza pe lucrurile bune pe care Thomas Cook le-a avut – nu în ultimul rând oamenii săi – și asta ne va pune într-un loc și mai bun pe viitor”, a spus Irene Hays. „Vrem să continuăm să construim reputația companiei pentru servicii de primă clasă și să fim un loc minunat pentru a lucra și a dezvolta o carieră.”

Despre Hays Travel

John Hays a deschis prima filială a companiei de călătorie omonimă în spatele magazinului de haine pentru copii din Seaham, Durham, în 1980. Vânzările în primul an s-au ridicat la 812 lire sterline. De atunci, afacerea a crescut la peste 190 de magazine de călătorie din Marea Britanie, angajând aproximativ 1.900 de angajați cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lire anul trecut.

Pentru a marca valoarea de 1 miliard de lire sterline, compania a împărțit un pot de 1 mil. Lire cu angajații, care au primit fiecare 100 de lire sterline pentru fiecare an în care lucraseră la companie.

„Sunt foarte mândru de echipa fantastică care m-a ajutat să construiesc Hays Travel de aproape 40 de ani și a lucrat neobosit în ultimele două săptămâni pentru a realiza aceasta tranzacție”, a spus el.

Înainte de prăbușirea acesteia luna trecută, compania Thomas Cook a primit șapte oferte neobligatorii pentru părți ale activității sale – operațiunea companiei aeriene, operatorul de turism și afacerea nordică – care au fost toate respinse de consiliul de administrație și de creditorii săi.