IBM: E timpul să vorbim despre utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială de către polițiști

0
1053

IBM spune că se abate de la tehnologia recunoașterii faciale – și compania consideră că este timpul ca țara să arunce o privire amănunțită asupra utilizării sale de către oamenii legii.

Compania a declarat într-o scrisoare către Congres că nu va mai oferi, sau cercetare, „scop general” software de recunoaștere sau analiză facială, relatează Verge.

CEO-ul Arvind Krishna le-a spus parlamentarilor care dezbat reformele poliției că compania „se opune ferm” utilizării software-ului pentru supravegherea în masă, profilarea rasială, încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului sau orice scop care nu este în concordanță cu valorile noastre ”.

El a cerut un dialog național cu privire la „dacă și cum ar trebui să se folosească tehnologia de recunoaștere facială a agențiilor de aplicare a legii interne”.

Krishna, menționând că studiile au arătat că tehnologia este potențial părtinitoare față de minorități, a cerut o utilizare mai mare a tehnologiilor care ar aduce „o mai mare transparență” forțelor de ordine, inclusiv camerelor de analiză de date ale corpului, relatează BBC.

Mutale Nkonde, directorul organizației non profit AI For the People, spune că în timp ce contractele guvernamentale pentru software de recunoaștere facială sunt deja dominate de alte companii, „natura simbolică a acestui lucru este importantă”.

El spune că mișcarea IBM va contribui la „inacceptarea socială a companiilor care au tweeted Black Lives Matter să facă acest lucru în timp ce contractează cu poliția”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here