Încercarea SUA de a opri vânzările Huawei peste ocean, întreruptă de aliații gigantului Chinez

Oficialii americani au încercat să pună presiune, să certe și să amenințe alte țări care intenționează să utilizeze rețeaua 5G dezvoltată de Huawei.

0
1497
Rețeaua 5G Huawei
Prima rețea tehnologică 5G, creată de Huawei | www.ft.com

Campania agresivă demarată de administrația Trump de la Washington cu scopul de a preveni utilizarea echipamentelor Huawei a dat greș.

Chiar și câțiva dintre aliații apropiați ai Americii au respins argumentul Statelor Unite referitor la problemele de securitate pe care le-ar putea avea utilizand tehnologia Huawei.

În ultimele luni, oficialii din Statele Unite ale Americii au încercat să puă presiuni pe țările europene. Huawei și Vodafone au dezvoltat recent rețeaua 5G și vor să o pună în practică în diverse domenii publice de activitate.

Mike Pompeo, secretarul de stat, a promis să oprească schimbul de informații cu țările care continuă să utilizeze telecomunicațiile chinezești. Inclusiv Berlinul a fost avertizat de ambasadorul american că ar urma să impiedice schimbul de informații între cele două țări.

SUA susține în continuare că Huawei și alte companii chineze colaborează cu Beijingul în vederea obținerii de informații sensibile.

Țările care au refuzat SUA în conflictul cu Huawei

Marea Britanie, India, Germania și Emiratele Arabe Unite sunt câteva dintre țările care au răspuns negativ cererii americanilor. Reprezentanții oficiali au declarat că este puțin probabil să sprijine efortul american de a interzice Huawei să construiască rețele 5G.

Deși britanicii împărtășesc aceleași gânduri cu SUA, ei susțin că riscurile de securitate pot fi rezolvate prin examinarea îndeaproape a companiei și aparaturii utilizate.