Instagram lansează aplicația Instagram Threads menită să ajute companiile în procesul de Brand Engagement

0
1320
Instagram lansează aplicația Instagram Threads menită să ajute companiile în procesul de Brand Engagement

În 2017, Instagram a lansat și ulterior a închis o aplicație de mesagerie privată numită Direct. Aplicația avea ca scop să rivalizeze cu Snapchat, la fel ca funcția „Stories” a Instagram. Aplicația a fost închisă după câteva luni, cu câteva descărcări internaționale, iar toate mesajele trimise pe ea au fost transferate în funcția de mesagerie directă a aplicației Instagram.

Acum Instagram a revenit, dezvoltând o nouă aplicație de mesagerie privată numită Threads. Se pare că aplicația este în faza de testare internă.

Aplicația Instagram Threads pentru companii

Threads este în esență o versiune amplificată a funcției actuale de mesagerie privată Instagram, destinată să se concentreze mai mult pe stabilirea și crearea conexiunilor private între grupuri de prieteni.

Ca și funcția actuală de mesagerie privată Instagram se pot trimite mesaje, se poate vedea ce utilizator este online, se pot face grupuri, se pot trimite poze și se pot vedea și rimite „Stories”. Dar Instagram a adăugat, de asemenea, câteva caracteristici noi, care par foarte similare cu funcția Snapchat Snap Map.

În Threads, utilizatorul poate opta pentru partajarea automată, ceea ce permite aplicației să actualizeze în mod regulat starea, avertizând urmăritorii despre locul în care se află utilizatori sau dacă este în mișcare.

Ideea din spatele acestui lucru ar fi să faciliteze planificarea unei întâlniri între prieteni și menținere în contact chiar și atunci când nu sunt în contact activ. Utilizatorul poate posta, de asemenea, actualizări manuale dacă alege.

Mesageria privată este viitorul

Mesageria privată este următorul lucru important în comunicarea digitală. La conferința F8 din acest an, Mark Zuckerberg a făcut o declarație, spunând: „Nu mă miră că cel mai crescut nivel al modalităților de comuicare online sunt mesageria privată în grupuri mici și povești. O platformă socială privată poate începe să devină centrul experienței sociale. De aceea cred că viitorul este privat. Acesta este capitolul următor pentru serviciile noastre. ”

Facebook are o aplicație de mesagerie separată de aproape un deceniu, iar Instagram consideră că funcția DM din aplicație este atât de puternică încât au considerat că a rotit o aplicație separată de două ori în ultimul an.

Confidențialitatea a devenit o problemă de mare anvergură, în special pentru mărci precum Facebook. Mai multe persoane sunt înclinate să interacționeze în mod privat, ceea ce face din mesageria privată o caracteristică mai solicitată în aplicații. De fapt, mesageria este metoda preferată de comunicare.

Conform cercetărilor realizate de Business Insider Intelligence, atât în ​​scopuri personale, cât și în scopuri de afaceri, oamenii în general preferă mesageria pentru social media. Aplicațiile de mesagerie sunt acum mai mari decât aplicațiile de social media și se pare că vor continua să se îmbunătățească.

În plus față de faptul că utilizatorii preferă să-și trimită mesaje private pentru a avea conversații personale, mesageria privată este de asemenea extrem de utilă mărcilor care folosesc platforme de social media pentru a ajunge la audiențele lor.

De ce întreprinderile ar trebui să profite de Threads?

Deoarece aplicațiile de mesagerie au depășit aplicațiile de social media în utilizare și popularitate, întreprinderile ar trebui să profite de ele.

Este important ca întreprinderile și mărcile să întâlnească oameni acolo unde sunt – 80% dintre utilizatorii Instagram urmează deja voluntar o afacere. Aceasta este o oportunitate care nu poate fi transmisă.

Atunci de ce ar trebui ca întreprinderile să se concentreze pe Threads în mod special?

Instagram, ca aplicație, are cele mai înalte niveluri de engagement ale tuturor platformelor de socializare.

Este ușor de utilizat și accesibil. Odată cu creșterea popularității de mesagerie privată, întreprinderile ar trebui să se aștepte ca Threads să funcționeze bine.

Nivelurile ridicate de Instagram ale utilizatorului s-au dovedit a fi foarte bune pentru afaceri. Oamenii se conectează cu mărci de pe Instagram de 10 ori mai mult decât o fac pe Facebook. Brand engagement pe Instagram este de 54X mai mare decât pe Pinterest și cu 84 de ori mai mare decât pe Twitter.

Mișcarea critică pentru afaceri este mesageria privată

Întreprinderile cresc cel mai mult atunci când sunt capabile să se conecteze cu potențiali clienți și să îi convertească în clienți fideli.

Angajamentul dovedit pe Instagram este un pas important pentru care întreprinderile să poată profita.

În plus, popularitatea dovedită a aplicațiilor de mesagerie privată ar trebui să fie un semn pentru întreprinderi că această combinație – cei mai implicați utilizatori și cea mai iubită formă de comunicare – este o mină de aur.

Unele companii, inclusiv Facebook, cea mai profitabilă platformă de socializare din lume – intenționează deja să investească resurse pentru a face trecerea la o concentrare mai mare pe mesageria privată. De fapt, sperăm să vedem toate aplicațiile de mesagerie Facebook legate împreună anul viitor. Totuși, acest lucru nu ar însemna o aplicație de mesagerie privată integrală.

În timp ce aplicațiile -Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp – ar rămâne separate, fundamentul lor tehnic de bază ar fi unificat. Acest lucru înseamnă că cele 2,6 miliarde de persoane care utilizează fiecare dintre aceste aplicații ar putea comunica între ele pe platforme.

Dorința lui Mark Zuckerberg de a integra fundamentul tehnic al acestor aplicații constă, în special, în confidențialitate. O caracteristică distinctă a acestei integrări va fi criptarea end-to-end, asigurându-se că singurele persoane care pot vizualiza mesaje private sunt cele care le împărtășesc. Se pare că aplicația de mesaje private din producție a Instagram poate fi un pas timpuriu în direcția acestei integrări.