Introducere pentru o mai buna vizare a publicul țintă în AdWords – Partea I

0
1143
Introducere pentru o mai buna vizare a publicul țintă în AdWords - Partea I

Un subiect care este extrem de important pentru orice marketer este acela de a viza un anumit public țintă- asigurați-vă că bugetul dvs. va fi cheltuit pentru persoanele care vor să cumpere de la dvs.

Cu toate funcțiile disponibile pe platformele de publicitate digitală, nu am avut niciodată atât de multe șanse de a ne face cunoscută o afacere.

Cu toate acestea, cei mai mulți marketeri nu știu opțiunile pe care le au la dispoziție și, din păcate, încă pierd o mare parte din cheltuielile cu clicurile pe persoane irelevante care pur și simplu nu se convertesc.

În acest articol, vom explica cum să efectuați direcționarea avansată a audienței în Google AdWords, caracteristici pe care le puteți utiliza pentru ca bugetul dvs. de marketing să funcționeze mult mai bine și cum să le utilizați.

Căutare audiențe

Când spunem despre AdWords și / sau PPC, majoritatea oamenilor se gândesc mai întâi la anunțurile de căutare, așa că vom începe și acolo. Opțiunile de audiență din Rețeaua de căutare Google sunt un loc bun pentru a începe să vă gândiți la modul în care veți adapta cheltuielile către persoanele cu cea mai mare probabilitate de a cumpăra sau de a cere.

În aceste zile nu este așa de simplu alegeți o ofertă potrivită pentru orice cuvânt cheie dat. Timp de o jumătate de deceniu, am putut utiliza modificatori de ofertă pentru a optimiza cele mai performante părți ale unui cont și cheltui – automat mai mulți bani acolo. Agenții de publicitate pot cântări automat bugetul și ofertele, în funcție de câteva criterii:

  • Locație
  • Tip de dispozitiv
  • Ora (care poate fi ora din zi sau ziua săptămânii)

Puteți cere lui Google să aplice o ofertă mai mare cu până la 300% mai mult decât ați cheltui în mod normal dacă îndepliniți anumite criterii sau să reduceți ofertele cu până la minus 100% (adică opriți-o).

Pune-ți întrebări de genul:

  • Locația unde se face o căutare influențează probabilitatea de conversie?
  • Se utilizează mai mult telefonul mobil, computerul sau tableta?
  • Sunteți fericiți să cheltuiți la fel de mult în trafic în serile cât sunteți în timpul zilei?

Într-un fel sau altul, fiecare dintre acestea ar trebui să influențeze modul în care vă cheltuiți banii.

Ca exemplu, dacă sunteți un vânzător cu magazine high-street și un site de comerț electronic, ajustarea ofertelor trebuie luată în considerare serios.

Dacă cineva caută pe telefonul său, la distanța de mers pe jos a unuia dintre magazinele dvs. în timpul orelor de deschidere, atunci probabil că merită să licitați mai mult. Trimiteți-l în magazinul unde probabil va avea o cheltuială medie mai mare decât ar fi online.

Dacă eliminați unul dintre acești factori (acum este o căutare în afara orelor sau sunt pe un desktop acasă), reduceți suma licitată și trimiteți-o pe site-ul de comerț electronic.

Este important să înțelegeți diferența de valoare pentru fiecare tip de căutare și să reflectați asta în strategia dvs. de licitare.

O completare mai recentă la aceasta este licitarea demografică. Acum puteți alege, de asemenea, să modificați ofertele în funcție de:

  • Vârstă
  • Sex

Este piața dvs. țintă formată din bărbați mai tineri? Apoi, licitați mai mult pentru ei și reduceți sumele licitate dacă căutările sunt efectuate de femei sau de persoane în vârstă. Acest lucru vă permite să licitați pe cuvinte cheie mai largi pe care poate le-ați evitat înainte, deoarece puteți fi mai sigur de persoana care face clic.

De exemplu, o companie de îmbrăcăminte care vizează bărbați poate licita pe cuvinte cheie largi, cum ar fi „blugi skinny”, care, în mod tradițional, ar fi atras mai multe clicuri de la femei, dar această audiență poate fi acum exclusă.

Afișează audiențe

Înainte de a privi aici opțiunile cu adevărat interesante de vizare a publicului, vreau să vorbesc despre elementele de bază.

Chiar dacă o sumă de bani este cheltuită pe anunțurile de căutare Google în fiecare zi, oamenii nu petrec de fapt atât de mult timp căutând. Ne petrecem majoritatea timpului online făcând alte lucruri, cum ar fi citind articole de știri și bloguri de interes special, vizionând videoclipuri, discutând pe forumuri etc.

Agenții de publicitate PPC pot utiliza, de asemenea, Google AdWords pentru a apărea aici, în Rețeaua de display Google (GDN) cu videoclipuri, bannere și anunțuri text.

Opțiunile de direcționare sunt abundente. Pentru a începe, puteți utiliza destinații de plasare și cuvinte cheie. Destinațiile de plasare sunt site-urile web pe care le alegeți manual pentru afișarea anunțurilor dvs., în timp ce direcționarea prin cuvinte cheie se bazează pe textul afișat în paginile web, pentru care ar putea dori să apară.

Luând o etapă mai departe, puteți, de asemenea, să licitați demografic (nu numai sexul și vârsta, dar pe GDN puteți alege și statutul parental). Aceasta nu este o situație în care trebuie să alegeți unul sau altul; în schimb, puteți stratifica aceste opțiuni pentru a vă rafina într-adevăr audiența.

De exemplu, dacă lansați o nouă gamă de haine pentru copii, atunci puteți alege să faceți publicitate femeilor care au vârsta de 20 de ani și care se prezintă ca părinți, alegând doar să plasați reclame pe site-urile web legate de bebeluși și pe paginile unde sunt numiți concurenții dvs. sau acolo unde sunt prezente anumite cuvinte țintă.

Publicuri de afinitate

Prima dintre opțiunile de direcționare mai avansate pe care puteți alege să le implementați, precum și în locul celor de mai sus, este publicul de afinitate.

Google se referă la acestea drept „audiențe similare TV” și se bazează pe teme de interes. Datele sunt colectate pe măsură ce utilizatorii se angajează cu pagini, aplicații, canale, videoclipuri și conținut pe YouTube și GDN. Aceste informații sunt apoi colectate și utilizate pentru a construi un profil despre cine sunt și ce reclame pot fi adaptate la personalitatea și preferințele lor.

Ar trebui să vedeți un public de afinitate ca un grup de indivizi care au un interes general, de lungă durată, pentru un subiect specific.

În calitate de agenți de publicitate, putem profita de Google analizând interesele generale, pasiunile și stilul de viață al cuiva pentru a înțelege mai bine identitatea acestuia. Dacă vă gândiți la comportamentul dvs. de navigare, vor exista anumite teme și modele care sunt ușor de reperat și brandurile pot alege să facă publicitate pentru dvs. și pentru toți ceilalți cu aceleași interese.

Dacă publicul pregătit, cum ar fi „pasionați de alergare” nu este suficient de specific , atunci aveți capacitatea de a vă construi propriul public.

Se pot crea audiențe personalizate de afinitate, unde îi oferiți AdWords o listă de cuvinte cheie care detaliează zona de interes și, de asemenea, site-urile web care ar fi frecventate de publicul dvs. (site-urile de știri ale autorității și rivalii puternici sunt un bun punct de plecare), iar apoi creați o temă pentru dvs.